BiH ispunila sve preuduvjete za izgradnju mosta na Savi kod Gradiške

17.12.2016. 08:57 / Izvor: Akta.ba
BiH ispunila sve preuduvjete za izgradnju mosta na Savi kod Gradiške

Kako je priopćeno iz ministarstva prometa i veza RS ministri u najskorijem vremenu očekuju povratne informacija od hrvatskih vlasti.

Na sastanku je potvrđeno da je Bosna i Hercegovina ispunila sve preduslove kada je u pitanju izgradnja mosta na Savi kod Gradiške, te da se u najskorijem vremenu očekuju povratne informacija od strane hrvatskih vlasti, kako bi se započelo sa aktivnostima oko pripreme tenderske dokumentacije.

Kada je u pitanju izgradnja mosta preko Drine kod Bratunca, istaknuto je da projekat napreduje planiranom dinamikom, kao i da su riješena pitanja finansiranja zajedničkog graničnog prelaza.

Ministar Trninić podsjetio je da od 01.01.2017. godine može doći do onemogućavanja obavljanja djelatnosti prevoznicima koji imaju važeće entitetske licence, jer nije došlo do izmjene  Pravilnika o uslovima za izdavanje licenci i kvalifikacione kartice vozača, te je apelovao da se do kraja decembra ovo pitanje riješi na način da prevoznici sa entitetskim licencama mogu obavljati djelatnost, tj. prelaziti granicu.

Takođe, dogovoreno je da Ministarstvo komunikacija i transporta BiH organizuje sastanak sa Upravom za indirektno oporezivanje i Graničnom policijom BiH u vezi kontrole stranih prevoznika kada su u pitanju dozvole za međunarodni prevoz.

Ministri Trninić i Jusko izrazili su zadovoljstvo zbog dosadašnje kvalitetne i uspješne saradnje i izrazili spremnost da ista bude nastavljena u tom pravcu. Oni su zaključili da je, radi provođenja aktivnosti i realizacije projekata, neophodno uspostaviti što bolju koordinaciju između svih resornih ministarstava po svim pitanjima koja se tiču njihovih nadležnosti.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti