Istekao rok za uplatu poreza na nepokretnosti, slijedi prinudna naplata

06.01.2017. 08:17 / Izvor: Akta.ba
Istekao rok za uplatu poreza na nepokretnosti, slijedi prinudna naplata

Poreska uprava će u narednom periodu intenzivirati aktivnosti na prinudnoj naplati ovog opštinskog prihoda.

Poreska uprava Republike Srpske obavještava sve poreske obveznike poreza na nepokretnost da je sa krajem godine istekao zakonski rok za izmirenje poreske obaveze utvrđene poreskim računima za 2016.godinu. Pozivaju se svi poreski obveznici poreza na nepokretnost, koji nisu u cjelosti izmirili svoje poreske obaveze iz 2016. godine, kao i eventualne neizmirene iznose po osnovu poreza na nepokretnosti iz prethodnih godina, da to učine odmah.

U suprotnom, protiv svih vlasnika nepokretnosti Poreska uprava će pokrenuti postupak prinudne naplate, te će im iznos dospjele obaveze biti uvećan za troškove postupka prinudne naplate i kamate.

Takođe, pozivaju se svi koji još uvijek nisu prijavili svoju nepokretnu imovinu, da to učine odmah, jer će neprijavljene nepokretnosti koje identifikuje Poreska uprava biti prijavljene po službenoj dužnosti, a vlasnicima uručeni poreski računi sa obračunatim kamatama i novčanom kaznom.

Poreska uprava će u narednom periodu intenzivirati aktivnosti na prinudnoj naplati ovog opštinskog prihoda, koristeći sve zakonski raspoložive mjere, od blokada računa, pljenidbe pokretne imovine do upisa hipoteka na nepokretnu imovinu.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti