Turizam okosnica privrednog razvoja Sarajeva

24.01.2017. 15:53 / Izvor: Akta.ba
Turizam okosnica privrednog razvoja Sarajeva

Turizam kao okosnica privrednog razvoja Sarajeva i čitave države otvara brojne mogućnosti zajedničkog djelovanja.

Premijer Kantona Sarajevo Elmedin Konaković ugostio je danas u njegovoj nastupnoj posjeti Kantonu ambasadora Republike Turske u Bosni i Hercegovini Halduna Koca.

Sastanak je bio prilika za razgovore o do sada uspostavljenoj saradnji na mnogim poljima javnog života, od kulture, privrede, obrazovanja. Prema riječima ambasadora Koca, Turska i njen narod i privrednici ostaju otvoreni za jačanje tih veza, za pokretanje novih projekta i ulaganja pogotovo u cestovnu infrastrukturu.

Povezanost BiH i Turske je vidljiva na svakom koraku i, kako je istakao premijer Konaković, sigurni smo da ćemo još širiti i razvijati polja naše saradnje.

Turizam kao okosnica privrednog razvoja Sarajeva i čitave države otvara brojne mogućnosti zajedničkog djelovanja. Naglasio je da je kičma našeg turizma povezanost sa turskim aerodromima, jer ona značajno otvara brže puteve iz cijelog svijeta prema našoj državi te da postoji obostrani interes da se ta povezanost i poveća.

Premijer je pozvao turske privrednike da koriste benefite koji ovdje postoje u privrednoj povezanosti sa zemljama EU, a koje je naša država dobila potpisivanjem Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju. 

"Turska je sigurno među najvećim prijateljima koja nedvojbeno pruža svoju podršku Bosni i Hercegovini, njenoj stabilizaciji i njenom putu prema evroatlanskim integracijama", poručio je ambasador Haldun Koc te dodao da u Turskoj duboko cijene razumijevanje i podršku koja je odavde pružena demokratski izabranoj vlasti u Turskoj u periodu pokušaja državnog udara u julu mjesecu prošle godine.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti