Bliži se MS NetWork konferencija u Neumu: Očekuje se 750 učesnika

06.03.2017. 13:02 / Izvor: Akta.ba
Bliži se MS NetWork konferencija u Neumu: Očekuje se 750 učesnika

Pod sloganom "Na sedmom nebu", u Neumu će se od  19. do 21. aprila održati najveća poslovna-tehnološka konferencija  u BiH.

Pod sloganom "Na sedmom nebu", u Neumu će se od  19. do 21. aprila održati  najveća poslovna-tehnološka konferencija u BiH.

Konferencija će kako je danas novinarima najavio Tehnološki strateg u Microsoftu i direktor sadržaja konferencije Enis Šahinović okupiti najpoznatije regionalne predavače te najveće stručnjake iz bh. IT industrije.

Organizatori su napomenuli kako se nadaju još boljoj konferenciji koja će ove godine okupiti od  700 do 750 osoba, odnosno 70 predavača, koji će održati 70 predavanja.

U okviru konferencije bit će održan i Business Day na kojem će učestvovati najbolji menadžeri bh. kompanija.

Šahinović je pojasnio kako ovogodišnja konferencija predstavlja nova rješenja, te otvora nove poslovne prilike.

"Fokus će biti na tehnologijama i inovacijama, tehnološkim promjenama te rješenjima u oblaku koja omogućavaju optimizaciju poslovanja te podižu produktivnost", istaknuo je Šahinović.

Konferencija će biti od velike važnosti i za mlade ljude, naročito studente koji će imati priliku predstaviti svoje inovacije u okviru konferencije, a najbolja ideja/inovacija će na kraju biti i nagrađena.

Ovogodišnja konferencija kako je pojasnio Šahinović imat će nekoliko smjerova, odnosno okvirnih tema i to: digitalna transformacija poslovanja, razvojne platforme i alati, smještaj i analiza podataka, server/cloud infrastruktura i servisi, sigurnost i upravljanje identitetima, te studija slučaja.

Šahinović se prisjetio i ranijih konferencija. Kazao je kako se najprije krenulo sa Banja Lukom 2011. godine sa 250 učesnika, potom sa Mostarom, Teslićem, te Neumom gdje se već treću godinu održava Microsoftova konferencija.

Podsjećanja radi, prošle godine MS NetWork 6 konferencija je okupila 735 učesnika iz različitih branši, među kojima su se našli stručnjaci iz svijeta biznisa i ICT-a, te predstavnici akademske zajednice i javnog sektora.

Preliminarni program konferencije biće poznat sutra i svi zainteresovani mogu ga pronaći na stranici www.msnetwork.ba

Neki od predavača koje će te moći slušati na konferenciju su: Admir Tuzović (APP Impact d.o.o.), Aleksandar Drašković (Microsoft Ireland), Aleksandar Totović (Microsoft Software), Almir Vuk (student at FIT Mostar), Bruno Omerović (Koola d.o.o.), Can Bilgin (Authority Partners), Damir Dizdarević (Logosoft), Muaz Hrustanbegović (Mistral Tehnologies d.o.o.), Selma Kovačević (Elektroprivreda BiH), Srđan Rajević (Agencija za informaciono društvo RS)...

E. Ko.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti