Malak izlagač na Sajmu Interio: Namještaj kojem vjeruju EU građani

16.03.2017. 12:21 / Izvor: Akta.ba

Trenutni broje 206 zaposlenih radnika, a uskoro planiraju zaposliti dodatnih 50 radnika.

Firma Janj iz Donjeg Vakufa je prošla kroz težak period tranzicije, a od 2013. godine prelazi u vlasništvo grupacije Malak Group d.o.o. Sarajevo. U novom okruženju prilivom svježeg kapitala u Janju se modernizuje mašinski park, uvode nove tehnologije i proizvode, renoviraju proizvodne hale i uprava preduzeća te otvara novi show room.

Novi menadžment je u kratkom vremenskom periodu uspio da vrati Janj na tržište zemalja u okruženju (Hrvatska, Srbija), na tržište zapadne Evrope (Njemačke, Velika Britanija, Danska, Francuska), na tržište Bliskog Istoka (Jordan).

Janj, odnosno današnji Malak posjeduje certifikate: ISO 9001:2008 izdat od strane TÜV Reinland i CE - znak za vrata i prozore izdat od strane instituta IFT Rosenheim.

U razgovoru za poslovni portal Akta.ba Darmin Dugonja iz odjela prodaje kompanije Malak kaže kako su se proslavili sa vratima i prozorima, međutim dolaskom PVC stolarije interes za njihove proizvode je bio u padu, tako da su brzo okrenuli stranicu i krenuli sa proizvodnjom masivnog namještaja, što se pokazalo opravdanim.

Trenutni broje 206 zaposlenih radnika, a uskoro planiraju zaposliti dodatnih 50 radnika.

Dio svojih proizvoda kompanija Malak predstavila je i na 4. Međunarodnom sajamu namještaja, unutrašnjeg i vanjskog uređenja, te prateće industrije – Interio koji je jučer počeo u Sarajevu. Malak je na Sajmu predstavio nove proizvode krevete, garniture za trepezariju i spavaće sobe.

Posjetom su zadovoljni, te narednih dana očekuju još bolji interes posjetilaca. Nakon Sajma u Skenderiji Malak uzima učešće na sajmu u Zetri, potom Mostaru i Beogradu.

U okviru Grupacije Malak nalazi se i hotel Malak Regency na Ilidži.

E. Ko.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti