Uskoro elektronska dostava računa za porez na nepokretnosti

20.03.2017. 08:49 / Izvor: Akta.ba
Uskoro elektronska dostava računa za porez na nepokretnosti

Cilj elektronskog računa za nepokretnosti je da se smanje troškovi obrade podataka te brža i jeftinija dostava računa za porez na nepokretnosti.

Poreska uprava Republike Srpske je u završnoj fazi priprema za puštanje u rad nove usluge elektronskog dostavljanja računa (eRačuna) za porez na nepokretnosti poreskim obveznicima, a koja će im uskoro biti na raspolaganju.

Ovo novo funkcionalno i ekonomično rješenje, između ostalog, omogućiće poreskim obveznicima aktiviranje usluge elektronskog dostavljanja računa za porez na nepokretnosti bez potrebe dolaska na šaltere Poreske uprave RS, a biće dostupno svima na internet stranici https://eusluge.poreskaupravars.org/, gdje će obveznici koji nisu korisnici eUsluga moći da unošenjem traženih podataka aktiviraju uslugu eRačun i koriste pogodnosti te usluge.

Naime, cilj elektronskog računa za nepokretnosti je da se smanje troškovi obrade podataka, zatim efikasnija, brža i jeftinija dostava računa za porez na nepokretnosti, ali i digitalna transformacija, odnosno da omogući da Poreska uprava RS postane joše efikasniji servis građana.

Ova usluga će poreskim obveznicima-vlasnicima nepokretnosti u RS, koji žive u BiH ili inostranstvu, omogućiti da jednostavno kroz par koraka putem interneta imaju uvid u svoje obaveze za porez na nepokretnosti, odnosno da pregledaju i preuzmu svoj račun za nepokretnosti.

Poreska uprava RS će u narednom periodu putem sredstava informisanja obavjestiti poreske obveznike-vlasnike nepokretnosti u RS o tačnom terminu početka rada nove usluge, koja će im nuditi pogodnost elektronske dostave računa za porez na nepokretnosti.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti