Najuspješnijim ženama dodijeljena priznanja "Super žena 2016"

06.04.2017. 11:46 / Izvor: Fena
Najuspješnijim ženama dodijeljena priznanja 'Super žena 2016'

Na ovoj svečanoj ceremoniji nagrađene su uspješne dame različitih profesija i obrazovanja.

Da su žene kreativne, da prave nove vrijednosti, stvaraju jedan drugačiji život i otvaraju neke nove prostore, pokazao je i izbor 'Super žene 2016' koji je, u organizaciji Radio Kameleona i portala Ženski.ba, upriličen sinoć u Kristalnoj sali hotela Tuzla.

Na ovoj svečanoj ceremoniji nagrađene su uspješne dame različitih profesija i obrazovanja.

Tako su za svoj rad u protekloj godini priznanja dobile Mirna Alečković Halilović, Suada Tinjić, Amila Halilčević, Vesna Dropić Suljević, Ramiza Milkunić, Renata Bagarić, Dina Mahmud, Aida Halać, zatim Jasna Hadžiselimović, Ermina Smajlović i Nermina Hadžigrahić.

Priznanja su, također, otišla u ruke i Hidajeti Jarčević Mehić, Lejli Vuković, Almi Džaferović, Teufiki Ibrahimefendić, kao i Saneli Karić, Fatmi Bulić, Nataši Tadić, Biljani Skoković Tomić te Sabrini Tubić.

Nagrađene su i Katarina Džale, Tatjana Paunoski, Hava Fazlić, Nejira Nalić, Selvedina Junuzović, zatim Rabija Fišić, Sadina Bina i Meriha Manojlović.

Žene dobitnice priznanja "Super žena" su tajnim glasanjem odlučile da priznanje "Žena ženi" dobije Fatma Bulić, djevojka koju je sudbina vezala za invalidska kolica, dok je želja za životom i pozitivna energija nisu napuštali. Objavila je tri knjige, dok je zavidna mjesta i medalje osvajala u plivanju, atletici, stonom tenisu, boćanju te u streljaštvu.

Sudionica je projekta "Jačanje kapaciteta osoba s invaliditetom za samostalni život u BiH" koji Informativni centar za osobe s invaliditetom "Lotos" provodi sa švedskom organizacijom "Stil", saopćili su organizatori. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti