Alma Ras uvodi novi IT sistem u svoje poslovanje

21.04.2017. 08:11 / Izvor: Akta.ba
Alma Ras uvodi novi IT sistem u svoje poslovanje

Kompanija Alma Ras je u okviru Business Day uzela učešće u panel diskusiji na temu transformacija tehnologije.

Kompanija Alma Ras je u okviru Business Day na Microsoft Network 7 konferenciji koja se održava u Neumu uzela učešće u panel diskusiji na temu transformacija tehnologije.

Direktor kompanije Alma Ras Rasim Memagić kazao je kako je za njih digitalna tehnologija budućnost.

"Nastojimo da sve naše dokumente pretvorimo u digitalni format kako bi sa njima lakše mogli upravljati i donositi kvalitetnije odluke", kazao je Memagić.

Dodaje kako je IT sektoru u Almi Ras dat veći značaj, te se stoga i krenulo u implementaciju novog  IT sistema koji IT sektor firme stavlja među najznačajnije. Također, na ovaj  način žele da svojim saradnicima i partnerima dokažu dodatnu ozbiljnost i povjerenje.

"Novi IT sistem bi trebao da zaživi u ovoj godini i on će ubrzati rad poslovanja, dati dozu sigurnosti i poboljšati rezultate poslovanja u svakom segmentu od prihoda, troškova, stabilnosti kompanije, rad sa zaposlenicima", pojasnio je Memagić.

Na pitanje koliko Alma Ras kao lider u prodaji intimnog rublja prati trendove na svjetskom tržištu kada su u pitanju digitalni mediji u poslovanju, odnosno društvene mreže, Memagić kaže kako je to jedan od prioritetnih ciljeva kompanije.

Stoga će u narednom periodu više raditi na saradnji sa korisnicima putem društvenih mreža koji će na neki način biti mediji.

E. Ko.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti