Otvorena Gradska pijaca Pale, ukupna vrijednost četiri miliona KM

30.04.2017. 08:17 / Izvor: Akta.ba
Otvorena Gradska pijaca Pale, ukupna vrijednost četiri miliona KM

Projekat čija je vrijednost oko četiri miliona KM bit će podrška razvoju poljoprivrede i zanata.

Gradska pijaca čija ukupna vrijednost iznosi četiri miliona КM, svečeno je otvorena jučer na Palama uz prisustvo brojnih zvanica i stanovnika te opštine.

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Vuković izjavio je da je gradnja ovog objekta veliki podvig koji zaslužuje poštovanje, ali i podršku opštine Pale i drugih institucija kako bi Gradska pijaca mogla efikasno da posluje.

Vuković kaže da, iako ovo nije najvrednija investicija u Istočnom Sarajevu, investitor Stevo Lonco i njegova porodica zaslužuju epitet najinvestitora u Istočnom Sarajevu za 2017. godinu, jer su napravili objekat koji će ponuditi sadržaj kakav je nedostajao Palama i zaposliti značajan broj radnika.

Načelnik opštine Pale Boško Jugović rekao je da ova opština zaslužuje savremenu pijacu, koja je podjednako potrebana proizvođačima i potrošačim iz Sarajevsko-romanijske regije

Jugović je istakao da je ovaj objekat svojim arhitektonskim rješenjem promijenio i oplemenio ovaj dio Pala, gdje građani, udruženja i turisti treba da se snabdijevaju zdravom hranom, ali i susreću, druže i sarađuju.

“Od Gradske pijace na Palama svi ćemo imati višestruku korist, jer će se ovdje zaposliti određeni broj radnika raznih zanimanja. Biće to prilika za plasman primarne proizvodnje i prilika za promociju domaće i zdrave hrane. Biće to završetak loše prakse ulične prodaje i omogućiće uslove za više higijenske standarde”, pojasnio je Jugović.

Jugović kaže da ovakvi projekti unapređuju kvalitet života na Palama, naglasivši da će da će oni i u budućnosti nastaviti da stvaraju povoljne uslove kako bi motivisali investitore da ulažu u ovu opštinu.

Jugović je investitoru poželio uspješan rad i brz povrat uloženih sredstava, građanima Pala prijatnu i ugodnu kupovinu uz slogan “kupujmo domaće”, a proizvođačima prehrambenih proizvoda sa područja opštine i okruženja da ostvare prihode koji će ih ohrabriti da nastave sa proizvodnjom

Direktor Gradske pijace Pale Nemanja Vučetić pojasnio je da je objekat jedan od najsavremenijih i najvećih tržnica sa kapacitetom od 84 tezge, dijelom za prodaju suhomesnatih i mliječnih proizvoda sa 31 rashladnom vitrinom, 12 poslovnih prostora, te sopstvenim parkingom sa 85 parking mjesta.

“Trenutno je popunjeno 80 odsto kapaciteta pijace. Imamo dosta izlagača iz cijele BiH, a akcenat nam je na domaćim proizvodima kako bi pomogli razvoj poljoprivrede”, rekao je Vučetić.

Investitor i vlasnik Gradske pijace odnosno firme “Connect People” Stevo Lonco izjavio je da je u gradnju objekta do sada uloženo dva i po miliona КM, do 1. septemba planirano je da bude završen i restoranski dio, dok bi do 15. oktobra trebalo da bude gotov i hotelski dio.

"Danas nova gradska pijaca Pale, na starom mjestu, nakon 15 godina, ponovo će raditi, svakim danom od 6.30 do 21.30 sati. Otvoreni su market, mesara, ribarnica, ugostiteljski objekti, ima dovoljno i parking prostora, mnogo je interesantnih i korisnih sadržaja za sve posjetioce. Hvala svim prijateljima i partnerima na neprocjenjivoj podršci kad se ova ideja činila ludom, rizičnom, na trenutke skoro neizvodivom.  Uvjereni smo da će vrijeme pokazati da je ovo odličan potez za lokalnu zajednicu i velika prilika za brojne poljoprivredne i druge poslovne poduhvate i ideje", rekao je direktor firme “Connect People” Stevo Lonco.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti