Predstavljanje austrijskih kompanija iz metalnog sektora na sajmu ZEPS

10.05.2017. 08:05 / Izvor: Akta.ba
Predstavljanje austrijskih kompanija iz metalnog sektora na sajmu ZEPS

U sjedište Poslovnog sistema RMK Zenica održan je sastanak sa predstavnikom trgovinskog odjela austrijske Ambasade.

U sjedište Poslovnog sistema RMK Zenica-organizatora ZEPS sajmova, održan je sastanak između predstavnika trgovinskog odjela austrijske Ambasade i predstavnika Poslovnog sistema RMK.

Sastanku su prisustvovali Philippe Kupfer, trgovinski savjetnik i Damir Dervišefendić ispred trgovinskog odjela austrijske Ambasade, s jedne strane, i Vedad Šestić, direktor Poslovnog sistema RMK, Snežana Jonjić, stručni saradnik za marketing i Safet Haračić, projekt menadžer,  s druge strane.

Tema sastanka bila je predstavljanje austrijskih kompanija na ZEPS sajmovima.

Na početku predstavljeni su 24. Generalni bh sajam ZEPS 2017 i specijalizovani sajam metala ZEPS Intermetal 2017 koji će se održati od 3 - 7. oktobra ove godine u Zenici.

Obavljeni su inicijalni razgovori o mogućnostima saradnje između austrijske Ambasade i Poslovnog sistema RMK kroz izlaganje austrijskih kompanija na Sajmu, kroz bilateralne susrete austrijskih i bh privrednika, kataloško predstavljanje kompanija koje nisu u mogućnosti doći na Sajam i ostvare direktne kontakte sa bh privrednicima itd.

Obzirom da su predstavnici austrijske Ambasade iskazali posebnu zainteresovanost za metaloprerađivački sektor koji iz godine u godinu u Austriju bilježi rast i jedan je od važnijih stubova razvoja države, pokrenuta je inicijativa za predstavljanje austrijskih kompanija iz ovog sektora na Međunarodnom sajmu metala ZEPS Intermetal 2017 i povezivanje istih sa zainteresovanim firmama iz BiH za saradnju .

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti