DotMetrics i Ipsos u finalu IAB Research Awards-a

10.05.2017. 17:28 / Izvor: Akta.ba
DotMetrics i Ipsos u finalu IAB Research Awards-a

DotMetricsov projekt ocjenjivan je od šesteročlanog žirija među kojima su Tony Evans, Director of Marketing Science u Facebooku.

Hrvatski startup DotMetrics koji u partnerstvu sa Ipsos Adria nudi uslugu audience measurementa koja se trenutačno provodi u Sloveniji, Hrvatskoj, Srbiji i BiH ušao je u finale natjecanja IAB Research Awards koje nagrađuje research kompanije koje su u zadnjih godinu dana razvile inovativne proizvode i metodologije koji služe kvalitetnijem izvještavanju o posjećenosti website-ova i njihovim posjetiteljima, a time i unaprjeđenju tržišta internet oglašavanja.

Iako se IAB Research Awards odvija već nekoliko godina, ovo je bio prvi put da su se DotMetrics i Ipsos prijavili na konkurs i odmah završili u finalu. Uz DotMetrics i Ipsos u finalu su još četiri projekta, od kojih je jedan od comScore-a, globalno najveće firme koja se bavi audience measurementom, jedan od Gemiusa te dva od Mediametrie, koja provodi audience measurement za Francusko tržište.

DotMetricsov projekt ocjenjivan je od šesteročlanog žirija među kojima su Tony Evans, Director of Marketing Science u Facebooku i Nick Hiddleston, Worlwide Research Director ZenithOptimedia-e.

Projekt „Exclusive users“ koji su DotMetrics i Ipsos prijavili rješava problem koji do sada niti jedna audience measurement firma nije uspjela kvalitetno riješiti. Radi se o problemu koji se u matematičkom svijetu zove cardinality. Za kvalitetnu upotrebu podataka u svrhe medijskog planiranja potrebno je izdvojiti broj pojedinaca koji posjećuju samo jedan od odabranih website-ova, tj. njegove ekskluzivne korisnike. Koristeći DotMetrics sistem klijenti mogu tačno znati broj korisnika koji se ne preklapa sa drugim website-ovima, odnosno koliko korisnika neće vidjeti njihov oglas ukoliko odustanu od pojedinog website-a.

Izjava, Jan Jilek Dotmetrics CEO:

"IAB Research Awards je jedino natjecanje u Europi koje ocjenjuje Audience measurement proizvode u Europi i naći se među finalistima, među kojima je i najveća globalna firma za internet audience measurement comScore, velika je čast. Ali za nas ovo je tek početak, sa našim Big Data audience measurement rješenjem možemo i napravit ćemo puno više, tako da smo sigurni da će comScore još mnogo slušati o nama."

Izjava, Julijan Komšić, direktor, Ipsos Bosna i Hercegovina:

"Izuzetno smo ponosni na uspješnu implementaciju DotMetrics sustava u Bosni i Hercegovini jer smo po prvi put uspjeli u ovakav tip istraživanja uključiti sve dominantne Internet medije i ta baza članica se skoro svakodnevno širi. Prihvaćanje DotMetricsa od strane tržišta vidimo kao rezultat transparentnosti metodološkog pristupa ali i vjerodostojnosti samog Ipsosa."

Uz uspjehe DotMetricsa i Ipsosa Adria-e na IAB Research Awards-u, IAB Europe organizira i mixx natjecanje za najbolje europske Internet oglasne kampanje.

Koje kompanije će osvojiti nagradu saznat će se 24.5.2017. na gala večeri u sklopu IAB-ovog kongresa Interact.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti