S Večernjakova pečata opet će se slati snažne poruke

16.05.2017. 14:30 / Izvor: Večernji List
S Večernjakova pečata opet će se slati snažne poruke

Šesnaesti Večernjakov pečat, uz izbor za Osobu godine, zabavni programa i glamurozni crveni tepih, imat će i svoju društveno-političku dimenziju. 

Šesnaesti Večernjakov pečat, koji će se održati u četvrtak, 18. svibnja, uz izbor za Osobu godine, zabavni programa i glamurozni crveni tepih, imat će i svoju relevantnu društveno-političku dimenziju. 

Visoki dužnosnici 

Uz osobe koje su svojim radom i zalaganjem obilježile 2016. godinu u BiH, Večernjakov pečat ugostit će brojne visoke državne dužnosnike iz BiH, Hrvatske i Europe. Teško je nabrojiti sve uglednike koji će biti tu večer u Mostaru na manifestaciji koja će se održati pod motom “Europsko proljeće”. Dolazak u Mostar na Pečat potvrdio je predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković.

Na Večernjakov pečat dolazi i šef slovačke diplomacije i kandidat za predsjednika Skupštine UN-a Miroslav Lajčak. Ovaj osvjedočeni prijatelj naroda u BiH 2008. godine dobio je Večernjakov pečat zato što se od svih visokih predstavnika najviše stopio sa žiteljima Bosne i Hercegovine.

Na Večernjakovu pečatu će nazočiti članovi Predsjedništva BiH koji su i ove godine preuzeli visoko pokroviteljstvo nad ovom manifestacijom te brojni politički dužnosnici sa svih razina vlasti, uključujući predsjedatelja Vijeća ministara BiH Denisa Zvizdića, predsjednika i premijera Federacije BiH Marinka Čavaru i Fadila Novalića, državne ministre iz BiH i Hrvatske, visoke međunarodne dužnosnike, članove diplomatskog zbora i dr.

Očekuje se da s govornice Večernjakova pečata budu javnosti poslane snažne poruke mira i suživota. Pečat tako, osim svoje natjecateljske draži, nosi i snažne poruke o kojima ovisi situacija ne samo u BiH nego i puno šire.

Prošle godine na Večernjakovu pečatu obratio se predsjednik Slovačke Andrej Kiska i predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović, prije nje i dr. Ivo Josipović te bivši predsjednik SAD-a Bill Clinton. Na Pečatu su bila i dvojica makedonskih predsjednika Đorđe Ivanov i Branko Crvenkovski.

Važnost govora

Još nam je u svježem sjećanju ostao lanjski govor laureata Enisa Bešlagića koji s govornice pred visokim dužnosnicima moli da više nikada ne bude rata na ovim prostorima.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti