Širenje zelene mreže: FlixBus kreće s prvom linijom Sarajevo - Dortmund

14.06.2017. 11:35 / Izvor: Akta.ba
Širenje zelene mreže: FlixBus kreće s prvom linijom Sarajevo - Dortmund

Nakon što je nedavno najavljen dolazak FlixBusa u Bosnu i Hercegovinu, sutra u 10:00h iz Sarajeva kreće prva zelena linija FlixBusa.

Nakon što je nedavno najavljen dolazak FlixBusa u Bosnu i Hercegovinu, sutra u 10:00h iz Sarajeva kreće prva zelena linija FlixBusa.

München, Frankfurt, Stuttgart, Karlsruhe, samo su neki od gradova iz zelene mreže povezani sa 7 destinacija u Bosni i Hercegovini (Sarajevo, Kakanj, Zenica, Žepče, Maglaj, Doboj, Derventa i Brod) s 14 destinacija u Njemačkoj.

Time je Sarajevo postalo prvo ishodišno mjesto te važna polazišna točka FlixBusa u BiH. Zahvaljujući  partneru Biss tours-u iz Zenice, upravo je i pokrenuta ova prva zelena linija Sarajevo - Dortmund koja će lokalnom stanovništvu ponuditi udobno putovanje uz mnogobrojne benefite.

"Znanje i iskustvo tijekom posljednjih dvadeset i pet godina naučili su nas prepoznati dobre prilike na tržištu. Težeći daljnjem rastu i razvoju vrlo brzo smo prepoznali poslovni model ovog europskog start-upa FlixBusa kao dio naših budućih planova i našeg poslovnog rasta. Stoga smo odlučili uči u zejedničku suradnju", izjavio je Samir Hamzić, direktor Biss toursa.

U daljenjem razvoju zelene mreže, FlixBusu se prošlog tjedan priključila i tvrtka Centrotrans.

"Centrotrans kao prijevoznik s dugogodišnjim iskustvom i tradicijom, izražava svoje zadovoljstvo što je postao partner FlixBusa, te ušao u ovaj inovativan poslovni model. Ovom suradnjom, koristeći FlixBus platformu, postojećim i budućim putnicima omogućiti ćemo kvalitetno, brzo i u svakom trenutku dostupno putovanje. Ujedno s FlixBusom, putnicima dajemo mogućnost korištenja široke mrže linija kroz koje se otvaraju novi putevi i veze Bosne i Hercegovine s gradovima diljem Europe", izjavio je Safudin Čengić, direktor Centrotransa.

U suradnji s partnerima putnicima će se omogućiti putovanja iz još nekoliko novih destinacija diljem Bosne i Hercegovine. Do kraja godine otvoriti će se dodatnih 10 - ak zelenih linija, te time povezati još više destinacija diljem Europe.

"Cilj nam je putnicima iz BiH osigurati što više dostupnih destinacija, ali i olakšati dolazak turista u BiH. Smatramo ovu državu izuzetno turistički atraktivnom, te vjerujemo da ulazak u ovu široku europsku mrežu linija na globalnoj razini može mnogo doprinijeti razvoju. Stoga punom parom radimo na razvoju partnerstva s Biss toursom i Centrotransom s kojima ćemo osigurati kvalitetna putovanja dostupna svima", izjavio je Darko Jus, direktor FlixBus CEE regije.

Prodaja karata je otvorena te ih je moguće kupiti putem web stranice u domaćoj valuti KM, putem mobilne aplikacije ili kod prodajnih partnera FlixBusa, turističke agencije Biss tours i Stours u Sarajevu te Biss tours i Zenica-trans u Zenici.

 Cijena povratne karte Sarajevo - Dortmund iznosi 154,90 KM.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti