Pripremne aktivnosti za MAP

23.06.2017. 09:19 / Izvor: Akta.ba
Pripremne aktivnosti za MAP

Plan implementacije "Pregleda odbrane" predviđa dvije faze.

Vijeće ministara BiH primilo je k znanju Informaciju o implementaciji dokumenta "Pregled odbrane" i zadužilo Ministarstvo odbrane BiH da nastavi s aktivnostima u vezi s implementacijom ovog dokumenta prema utvrđenoj planskoj dinamici.

Plan implementacije "Pregleda odbrane" predviđa dvije faze, gdje se Faza 1, Priprema za implementaciju Plana, odnosi na period od 1. marta do 30. novembra, a Faza 2, Implementacija plana, na period nakon aktiviranja Akcionog plana za članstvo u NATO-u (MAP).

Ključne aktivnosti Faze 1 obuhvataju izradu Pravilnika o unutrašnjoj organizaciji Ministarstva odbrane BiH, izradu Studije razvoja svih perspektivnih lokacija u skladu s novom organizacijom i razmještajem Oružanih snaga BiH (OSBiH) te odobrenje knjiga lične i materijalne formacije Zajedničkog štaba, komandi i jedinica OSBiH.

U toku je implementacija Faze 1 koja se, uz početno kašnjenje zbog potrebe iznalaženja optimalnog rješenja za definiranje prijedloga ličnih i materijalnih formacija OSBiH, provodi u okviru utvrđene planske dinamike i ne očekuje se prekoračenje planiranih krajnjih termina.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti