Privatizovali Ingu iz Gradiške i danas proizvode i izvoze spužvu

08.07.2017. 08:25 / Izvor: Akta.ba
Privatizovali Ingu iz Gradiške i danas proizvode i izvoze spužvu

Organika BH je dio grupacije Organika, poljske kompanije koja je kupila dio pogona nekadašnje fabrike namještaja Inga.

Predstavnici ministarstva za ekonomske odnose i regionalnu saradnju, u saradnji sa predstavnicima opštine Gradiška posjetili su juče, četvrtak (06.07.2017.godine) kompanije Organika BH i Prima ISG.u okviru Programa postinvesticione podrške investitorima u Republici Srpskoj.

Tokom posjete kompanijama razgovarano je o uslovima poslovanja, o preprekama i problemima sa kojima se kompanije susreću u svom poslovanju, načinima da se isti prevaziđu, te o planovima širenja poslovanja. Obe kompanije su primjeri uspješnih poslovanja i planiraju širenje svojih proizvodnih kapaciteta.

Organika BH je dio grupacije Organika, poljske kompanije koja je kupila dio pogona nekadašnje fabrike namještaja INGA. Kompanija se bavi proizvodnjom spužve i trenutno zapošljava 44 radnika. Osim plasmana na domaće tržište svoje proizvode izvoze i na tržište Srbije, Slovenije i Hrvatske. Posluju u skladu sa najvišim standardima zaštite okoline.

PRIMA ISG se bavi proizvodnjom tapaciranog i pločastog namještaja i dušeka raznih dimenzija. Preduzeće zapošljava 320 radnika i od osnivanja do danas postiglo je zapažene rezultate i profitabilno poslovanje. Kontinuirano ulažu u mašine i tehnologiju uz povećanje proizvodnje i broja zaposlenih radnika. Gotovo kompletan proizvodni asortiman izvoze na tržište Evropske unije.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti