Fabrika "Srebreničanka" investicija koja propada ili zapošljava ljude

11.07.2017. 11:45 / Izvor: Akta.ba
Fabrika 'Srebreničanka' investicija koja propada ili zapošljava ljude

Fabrika "Srebreničanka" nema osnovne sirovine za preradu, krompira zbog čega je obustavila rad.

Fabrika "Srebreničanka" nema osnovne sirovine za preradu, krompira zbog čega je obustavila rad, piše portal eSrebrenica.ba. Prije zvaničnog početka rada iz ove fabrike rečeno je da će se gotovo 70 odsto proizvodnje izvoziti, međutim, ova kompanija tržište ima samo u dva bh. lanca, među njima je Bingo, dok izvoz ne postoji.

Od nekoliko bivših radnika, među kojima je jedan tehnolog, saznali smo da je vrlo često bilo dugovanja prema radnicima zbog čega se sve češće mijenjaju.

Najnagrađeniji menadžer u Bosni i Hercegovini i bivši savjetnik načelnika Opštine Srebrenica Ćazim Salimović rekao da ova fabrika uskoro počinje sa isplatom kredita koji je dobila od Ziraat Banke.

Uz našu asistenciju Ziraat banka dala je Fabrici za proizvodnju pomfrita ‘Srebreničanka’ višemilionski kredit a osiguranje je kompletna fabrika. Plašim se da od gotovo desetomilionske investicije ne budu samo gubici”, kaže Salimović i ističe da se plaši da ukoliko srebrenička fabrika ne bude otplaćivala krediti može biti zatvorena.

eSrebrenica.ba

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti