KJKP ViK: Redukcije vode od 23.00 do 06.00 sati

05.08.2017. 09:16 / Izvor: Akta.ba
KJKP ViK: Redukcije vode od 23.00 do 06.00 sati

Uporedo s ovom aktivnosti, donesena je odluka o inteziviranju radova na popravci kvarova, uz pojačane ekipe sa mehanizacijom i preraspodjelom u dvije smjene.

Kantonalno javno komunalno preduzeće "Vodovod i kanalizacija" saopćilo je da je zbog ekstremno visokim temperaturama te smanjenja izdašnosti izvorišta, noćni termin redukcije od 24.00 do 05.00 sati nedovoljan kako bi se rezervoari u potpunosti popunili .

U saopćenju se navodi da će se u narednim danima, shodno vremenskim prilikama, u pojedinim zonama vršiti pomjeranje termina na period od 23.00 do 06.00 sati ujutro. Dodaju da ovakvim režimom nastoje dopuniti rezervoare kako bi se obezbijedilo urednije dnevno vodosnabdijevanje.

Uporedo s ovom aktivnosti, donesena je odluka o inteziviranju radova na popravci kvarova, uz pojačane ekipe sa mehanizacijom i preraspodjelom u dvije smjene.

Također, donesena je odluka da se za naselje Zabrđe, aktivnostima Civilne zaštite KS obezbjede dodatne cisterne vode pored već angažovanih cisternih „ViK-a“. 

"Kako bi ublažili posljedice nastale situacije koja će sigurno potrajati, donesena je odluka da se intenziviraju radovi na glavnom Izvorišti Bačevo.  Odlučeno je, da se večeras u noćnom terminu izvrše radovi na prespajanju novih bunara za pravac Rezervoara "Mojmilo" a u utorak 8. augusta 2017. potpuno prespajanje na potisni cjevovod", navodi se u saopćenju.

Zbog navedenih radova, večeras u terminu od 22.00 do 06.00 sati doći će do smanjenja pritiska i poremećaja u vodosnabdijevanju naselja: Dobrinja, Saraj polje, Nedžarići, Alipašino polje, Halilovići, Otoka, Dolac malta, Socijalno, Grbavica, Pofalići, naselje Miljacka, Trg Heroja, Hrasno, Marijin dvor, Adema Buće, Čengić vila I i II, Rječica, Zabrđe, Rajlovac, Reljevo. Stabilizacija u vodosnabdijevanju očekuje se u ranim jutarnjim satima (06.00 sati).

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti