FBiH traži konsultanta za istraživanje nafte: Ugovor težak 1,28 miliona KM

20.10.2017. 11:37 / Izvor: Akta.ba
FBiH traži konsultanta za istraživanje nafte: Ugovor težak 1,28 miliona KM

Konsultant je obavezan izraditi ekonomske scenarije i modele ugovora za koncesiju za istraživanje eksploataciju nafte i plina.

Nakon što je Shell je ponovo iskazao interes za poslovnu saradnju s predstavnicima Vlade FBiH, pokrenute su aktivnosti za oblast istraživanja nafte.

Ministarstvo energije, rudarstva i industrije FBiH raspisalo je javnu nabavku konsultantskih usluga u postupku provođenja javnog nadmetanja za dodjelu koncesije za istraživanje i eksploataciju nafte i plina na prostoru FBiH.

Kako se navodi, stručni konsultant treba da Vladi FBiH izradi tendersku dokumentaciju, te priprermi i provede javno nadmetanje za dodjelu koncesiie za istraživanje i eksploataciju nafte i plina na prostoru Federacije Bosne i Hercegovine.

Ugovor je procijenjen na 1,28 miliona KM.            

Konsultant je obavezan izraditi ekonomske scenarije i modele ugovora za koncesiju za istraživanje eksploataciju nafte i plina, poređenje odabranih fiskalnih termina s najboljim svjetskim praksama (lokalno i regionalno), njihovo vrednovanje i utvrđivanje njihovog uticaja na ekonomski razvoj Federacije.

Zainteresovane kompanije trebaju dostaviti ponude do 4. decembra 2017. godine.

Prilkom izbora, kvalitet će nositi 70,00 %, a cijena će se vrjednovati sa 30 posto.

Podsjetimo, prethodni postupak za traženje konsultanta za istraživanje i eksploataciju nafte i plina, koji je pokrenut 2014. godine, nekoliko puta je poništavan i ponovo pokretan.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti