Sindikat PPDIVUT-a traži uključivanje VTK BiH u problem u vezi s Konzumom

24.10.2017. 10:07 / Izvor: Fena
Sindikat PPDIVUT-a traži uključivanje VTK BiH u problem u vezi s Konzumom

Predloženo je da se Vanjskotrgovinska komora snažnije uključi u ovu problematiku.

Glavni odbor Sindikata PPDIVUT BiH donio je zaključak kojim je predloženo da se Vanjskotrgovinska komora BiH snažnije uključi u problematiku u vezi s Konzumom.

S tim u vezi danas su se sastali Bruno Bojić uime Vanjskotrgovinske komore i Mehmed Avdagić uime Samostalnog sindikata zaposlenih u poljoprivredi, prehrambenoj i duhanskoj industriji, vodoprivredi, ugostiteljstvu, turizmu i trgovini (PPDIVUT).

Između ostaloga, razgovarano je i o mogućim posljedicama u vremenu koje dolazi za radnike Konzuma d.o.o. Sarajevo i za radnike u kompanijama dobavljača Konzuma.

Sagovornici su istakli da je ovo ozbiljna i osjetljiva situacija u ekonomskom, ali i u političkom smislu, te da se ovaj problem bez maksimalnog uključivanja sva tri kompetentna socijalna partnera ne može riješiti.

Avdagić je saopštio Bojiću da je Glavni odbor Sindikata PPDIVUT BiH donio zaključak kojim je predloženo da se Vanjskotrgovinska komora snažnije uključi u ovu problematiku, a, s obzirom na dosadašnji doprinos Bojića u razvoju bh. privrede, posebno je zahtijevano da se on lično angažuje kao predstavnik poslodavaca, Sindikatu veoma bitnog socijalnog partnera, saopćeno je iz Sindikata PPDIVUT BiH.

Zahtjevi su, naveli su, za proaktivnim djelovanjem na traženju izlaza u upravljanju krizom, a ne na štetu radnika.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti