U Rajlovcu svečano otvorena nova poslovna zgrada kompanije DHL

26.10.2017. 21:05 / Izvor: Akta.ba
U Rajlovcu svečano otvorena nova poslovna zgrada kompanije DHL
OTVORI GALERIJU

Posebna pažnja prilikom projektovanja i izgradnje posvećena sigurnosnom aspektu.

U prisustvu brojnih poslovnih partnera, prijatelja i medija, simboličnim presijecanjem crvene vrpce, večeras je u Rajlovcu svečano otvorena nova poslovna zgrada kompanije DHL. Vrpcu su presjekli i zgradu zvanično otvorili Edin Emšo, direktor kompanije DHL i Adrian Marley regionalni direktor CISSEE, a ključeve zgrade predao im je slavni bh. glumac Enis Bešlagić.

Prisutnima se obratio Edin Emšo kazavši kako su ovom investicijom htjeli stvoriti prvenstveno bolje uslove rada za svoje zaposlenike a time i bolju uslugu svojim klijentima.

"U ovo što imamo danas uloženo je jako puno truda i mukotrpnog rada, ali kada sve na kraju pogledamo znamo da je to sve vrijedilo. Imali smo jasan cilj i išli smo ka njemu, htjeli smo stvoriti bolje uslove rada, sigurno okruženje za sve naše zaposlenike, a to odmah znači bolja usluga DHL-a kao bilo gdje u svijetu. DHL je tržišni lider, a sa ovim novim objektom će sigurno još više učvrstiti svoju poziciju i poboljšati kvalitet usluga, kazao je Emšo.

Kazao je da je DHL na BiH tržištu prisutan od 1984. godine te da je preseljenje u jedan novi objekat, a koji je prvenstveno pravljen po njihovim standardima i normama, bio logičan slijed događaja i njihovog dugogodišnjeg rada.

Adrian Marley, je kazao da će korisnici u DHL-u, kao pružatelja usluga, imati povjerenje samo onda kada budu znali i mogli držati kvalitet.

"Ova novootvorena zgrada simbol je posvećenosti tri tipa ljudi koje su potpuno različite a riječ je o kupcima, klijentima koji su nam na prvom mjestu i bez kojih ne bi bilo našeg rada, zatim su tu naši zaposlenici koji imaju osmjehe na licu jer rade u jednom vrhunskom okruženju i treća grupa je cijela BiH kao zemlja, koja je svjedočila našem radu i uspjehu kroz sve ove protekle godine na koji je danas stavljena kruna", kazao je Marley.

Procijenjena vrijednost investicije je oko 5 miliona KM, a ima površinu od 2,600 m2.

Novi objekat je projektovan tako da može zadovoljiti potrebe DHL-a, po očekivanim stopama rasta, za narednih 5 do 10 godina.

Objekat će značajno povećati postojeće sortirne i skladišne kapacitete DHL-a. To omogućava DHL-u da operativne procedure budu u potpunosti usaglašene sa DHL-ovim globalnim procedurama, a to će imati direktan uticaj na kvalitet usluga koji DHL u BiH nudi svojim klijentima.

Posebna pažnja prilikom projektovanja i izgradnje posvećena sigurnosnom aspektu, pa je nova poslovna zgrada opremljena najsavremenijom sigurnosnom opremom, što će omogućiti pokretanje procedure za pribavljanje TAPA, Transported Asset Protection Assotiation sigurnosnog certifikata, čime DHL želi postati prva kompanija u BiH iz sektora logitičke industrije koja će pribaviti ovaj prestižni certifikat.

Objekat je izgrađen u skladu sa standardima DHL-a i zadovoljavaće operativne zahtjeve DHL-a, te zahtjeve u pogledu zaštite okoline i emisije CO2. DP DHL globalno ima postavljen cilj da ima 0 posto emisije CO2 do 205.

Glavni izvođač radova bila je kompanija Bosman koja je uradila odličan posao, kako je i sam Emšo kazao.

I.M.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti