Crans Montana Forum će organizirati investicijsku konferenciju za BiH

31.10.2017. 08:43 / Izvor: Akta.ba
Crans Montana Forum će organizirati investicijsku konferenciju za BiH

Predstavnici tog foruma su predložili organiziranje investicione konferencije o BiH u Sarajevu u 2018. godini.

Direktor Agencije za unapređenje stranih ulaganja BiH (FIPA) Gordan Milinić učestvujući na godišnjem zasjedanju Crans Montana Foruma (CMF) u Briselu susreo se, između ostalog,  sa predsjednikom ovog foruma Pierreom Emmanuelom Qurinom i osnivačem Foruma ambasadorom Jeanom-Paulom Carteronom kako bi razgovarao o mogućnostima suradnje na promociji Bosne i Hercegovine i njenih potencijala širom svijeta.

Predstavnici tog foruma su predložili organiziranje investicione konferencije o BiH u Sarajevu u 2018. godini na koju bi pozvali privrednike i investitore iz cijelog svijeta, brojne dužnosnike i predstavnike vlada i međunarodnih organizacija, kao i donosioce odluka i uticajne ljude iz sfere politike i privrede.

S obzirom na svjetski ugled navedene organizacije u političkim i privrednim krugovima i njen uticaj u poslovnom svijetu, kao i brojne poslovne i političke kontakte kojima raspolaže, organiziranje jedne takve konferencije bi bilo od velikog značaja za dolazak investitora u BiH, promociju zemlje u međunarodnoj poslovnoj zajednici, te poboljšanje imidža.  

Na poziv FIPA-e, predstavnici Crans Montana Foruma će posjetiti BiH krajem novembra kako bi se razgovaralo sa nadležnim organima BiH o organiziranju investicijske konferencije u 2018. godini.

Imajući u vidu nedostatak promocije BiH i njenih privrednih mogućnosti u inostranstvu, organiziranje investicijske konferencije u suradnji sa CMF bi imalo značajan uticaj na poboljšanje imidža zemlje i promociju mogućnosti za ulaganje, promociju privrednika i nosilaca investicijskih projekata, saopćeno je iz FIPA-a.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti