Hidrogeološkim istražnim radovima do dodatnih količina pitke vode

20.11.2017. 15:31 / Izvor: Akta.ba
Hidrogeološkim istražnim radovima do dodatnih količina pitke vode

Vrijednost ugovorenih radova iznosi 180.999,00 KM a sredstva su obezbijeđena putem Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede TK.

U cilju obezbjeđenja dodatnih količina vode za piće i kvalitetnijeg rješavanja pitanja vodosnabdijevanja građana općine Sapna, danas je u kabinetu načelnika općine Sapna, nakon provedene procedure javne nabavke, potpisan Ugovor o izvođenu hidrogeoloških istražnih radova za potrebe zahvatanja podzemnih voda za naselja općine Sapna.

Ugovor je u ime općine Sapna kao inevestitora potpisao općinski načelnik Zudin Mahmutović a u ime preduzeća BH Bušenje d.o.o. Tuzla, kao izvođača radova, direktor Edin Halilović.

Vrijednost ugovorenih radova iznosi 180.999,00 KM a sredstva su obezbijeđena putem Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Tuzlanskog kantona, odnosno iz sredstava vodnih naknada.

Istražni radovi, koji bi trebali biti završeni u roku od 90 dana, izvodit će se na dvije lokacije, za koje su ranija istraživanja pokazala da imaju određene kapacitete vode za piće. Jedna od lokacija je u Sapni na lokalitetu Skenderuša a druga u Vitinici na lokalitetu u blizini naselja Selimovići.

Općina Sapna je proteklih godina uradila puno u oblasti snabdijevanja pitkom vodom građana a uspješnim završetkom ovog projekta osigurale bi se dodatne količine pitke vode i izbjegle redukcije u najsušnijim periodima godine.

Također, danas je potpisan i Ugovor o vršenju nadzora nad izvođenjem hidrogeoloških istražnih radova za potrebe zahvatanja podzemnih voda za naselja općine Sapna. Posao nadzora povjeren je Rudarskom institutu d.d. Tuzla a vrijedost ovog Ugovora iznosi 4.504,50 KM.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti