Više od 80 bh. firmi dobilo priznanje bonitetne pouzdanosti

23.11.2017. 11:41 / Izvor: Akta.ba
Više od 80 bh. firmi dobilo priznanje bonitetne pouzdanosti

U Hotelu Hills u Sarajevu održana konferencija "Pouzdanost 2017" na kojoj su dodijeljena priznanja bonitetno najuspješnijim firmama u BiH.

Poslovna konferencija “Pouzdanost 2017” koju je prije tri godine pokrenula bonitetna kompanija u BiH LRC d.o.o. Sarajevo s ciljem da na domaćem tržištu identifikuju firme koje bilježe natprosječne poslovne rezultate, održana je danas u Sarajevu.

Narušena likvidnost kompanija jedan je od najvećih opasnosti za tržište, zato pouzdane kompanije moraju imati posebno mjesto u poslovnom svijetu. 

Konferenciju je otvorio predsjednik Vanjskotrgovinske komore Bosne i Hercegovine Ahmet Egrlić i tom prilikom, između ostalog, rekao da su prezentirani podaci dokaz da se u Bosni i Hercegovini može poslovati i uspjeti odnosno da naša zemlja ima značajan broj kompanija koje su prepoznate kao poželjni poslovni partneri. 

Proglašenje bonitetno pouzdanih kompanija zasnovano je na rezultatima analize pokazatelja poslovanja koji su uokvireni u međunarodno priznate standarde i kriterije.

Ove godine priznanje su dobile sljedeće kompanije: Express Courier, Bingo, TDS, ETI Sarajevo, BH Telecom, Franck, Frank Trgovina, Metromedia, Knap, Saračević, NSoft, Interconnect, Tehno - Beton, IN Time, Zira, Tom-Cat, PIK/OLX BiH, Arke 2000, Standard Furniture Factory, Apart Hotel Amicus, 4D Marketing, Pobjeda Rudet, ATT, Aluplast BH, Schachermayer, Geoinvest, Vaillant, Metalko, JLZ, Siluete, Alat, Fixit, ED-SA, Kovačuša Komerc, Vodovod, LH-Ttec, ARS-Inženjering, Mlin Nezić, Najvest, Vještak, AIG, Press Clipping, I-Form, Nex Studio, Bar-Floor, Mimo Medical, Eldžam Trade, Zalmo, Pamuk, Dema&S, Autoprevoz - bus Mostar, Tios, Petrol com, Vebusch, Unilab, Senigor, Blow Up, OBN, Creative, DSC, Yield, Altermedia, Automotive center, Abbvie, Gradska dvorana Sanski Most, Ekovent, Tehnoelektornik, Milk Land, Flekica, Sevoi, Bosming, Sektor 51, Titans, Domavija, Asseco SEE, Veddi Invest, Samn, Tvornica cementa Kakanj, Cargo Partner, ABC European Cargo Distribution i McCann. 

BH Telecom je jedini bonitetno pouzdan telekom operater u BiH. Izvršni direktor za razvoj poslovanja Duljko Hasić preuzeo je priznanje za ovu kompaniju te izjavio:

"Svako priznanje nam je bitno, a posebno ona koja nam dodijeli stručna javnost. Naš cilj je da održimo stečeni tržišni kredibilitet u bh. društvu ne zaboravljajući da je biznis, koji je usmjeren samo na profit, ustvari, vrlo siromašan biznis."

Edin Ibrahimović, izvršni direktor za biznis operacije kompanije BINGO koja je također bonitetno pouzdana kompanija , ovo prilikom je izjavio: "Za kvalitetan rast i razvoj nam je prije svega potrebno stabilno i uređeno poslovno okruženje u kojem ćemo moći da isporučimo više vrijednosti za naše potrošače. Pouzdanost svih sudionika je jedan od ključnih elemenata i preduslova za stabilno i uređeno okruženje u kojem živimo i radimo. U tom kontekstu priznanje ima dodatni značaj i motiv da zajednički nastavimo raditi na unapređenju našeg poslovnog i životnog okruženja."

Zanimljivo je da od 31.554 firme, koje su obuhvaćene analizom bonitetno pouzdanih kompanija, njih 13,5% ispunilo kriterije. Koliku važnost ove firme predstavljaju za privredu BiH govori podatak da ukupan prihod bonitetno pouzdanih kompanija u BiH u 2016. godini čini nevjerovatnih 15,4 milijarde KM.

Konferenciju su po treći put organizovali Poslovne novine i LRC BIS uz suorganizaciju BBI VIP Business Cluba. ​

BBI Business Club je kao suorganizator pružio dodatnu podršku kompanijama i to kroz namjenske članske pakete za bonitetno pouzdane kompanije. 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti