KMC postao direktni ovlašteni distributer Ricoh office uređaja za BiH

21.12.2017. 08:14 / Izvor: Akta.ba
KMC postao direktni ovlašteni distributer Ricoh office uređaja za BiH

KMC d.o.o. Banja Luka postala je 2017. godine jedini direktni ovlašteni distributer RICOH office štampača, projektora, uređaja za konferencijske komunikacije, pametne table i duplikatora za BiH.

Kompanija KMC d.o.o. Banja Luka postala je 2017. godinjedini direktni ovlašteni distributer RICOH office štampača, projektora, uređaja za konferencijske komunikacije, pametne table i duplikatora za BiH.

Kompanija KMC d.o.o. je svoj put započela još 2009. godine, kao pionir implementacije OPS-a u BiH, po ugledu na tadašnji zapadni trend optimizacije ispisa. Danas predstavljaju jednu respektabilnu kompaniju na tržištu BiH. Od nastanka kompanije, 2005. g., pa do danas, KMC raspolaže sa preko 1500 MFP (multifunkcionalnih štampača) uređaja na terenu. Dio uređaja je više produkcijske klase. Plasiranjem produkcijskih digitalnih uređaja proizvođača Konica Minolta pojavila se potreba za doradom digitalnih ispisa i mi smo u tom segmentu zaokružili našu ponudu sa više renomiranih proizvođača doradne opreme.

Od štampača KMC takođe nudi office i produkcijski segment Konica Minolte i njihov su elite partner.

Uz štampače se pojavila potreba tržišta za doradom i u KMC-u su reagovali na potrebe tržišta sa ponudom nekoliko visokokvalitetnih svjetskih proizvođača doradnih mašina.

"Danas je KMC ovlašteni prodajni centar engleskog proizvođača Morgana za BiH, Hrvatsku i Srbiju. Morgana proizvodi doradne mašine za digitalni ispis – falcerice, bigerice, perforirke, PUR bindere", navode iz ove kompanije.

Od engleskih proizvođača KMC zastupa i Vivid čiji su ovlašteni prodajni i servisni centar za BiH, Hrvatsku, Sloveniju i Srbiju. Vivid je kompanija koja se izdvojila sa serijom Matrix laminatora do B2 formata, kao i nagrađivanim Easymount Air wide format laminatorom sa pneumatskim rolerima.

U ponudi imaju i hidraulične i električne giljotine od 52-73cm poljskog proizvođača Grafcut. Grafcut se dokazao iznimnom kvalitetom svojih mašina i pristupačnom cijenom.

Inače, KMC je usmjeren u dva pravca. Jedan je optimizacija ispisa unutar kompanija s softverskim i hardverskim rješenjima, a drugi je usmjeren na produkcijsku digitalnu štampu. U tom segmentu KMC se fokusira na štamparije, fotografe i druge kompanije koje ulaze u digitalnu štampu. U KMC showroomu u Banja Luci uvijek imaju dostupan zavidan broj različitih uređaja od štampača do dorade koji su spremni za prezentacije, testiranja i isporuku kupcu u najkraćem mogućem roku. Osim prodaje, dugi niz godina investira se u stručno školovanje servisera koji osiguravaju maksimalnu posvećenost korisnicima, te brz, pouzdan i kvalitetan servis.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti