Edin Emšo, direktor DHL-a u BiH: U 2017. smo postigli sve zacrtane ciljeve

26.12.2017. 09:26 / Izvor: Akta.ba
Edin Emšo, direktor DHL-a u BiH: U 2017. smo postigli sve zacrtane ciljeve

Bilježimo pozitivne pomake po svim relevantnim parametrima, a ono što nas posebno raduje jeste rast broja naših klijenata, koji se nastavio i u ovoj godini, kazao je Emšo.

Edin Emšo, direktor DHL International d.o.o. Sarajevo, za Akta.ba kaže da je godina iza njih bila posebno zahtjevna, ali da su sa novim projektima uspjeli kreirali pretpostavke za nastavak njihovog budućeg rasta.

  • 2017. godina je na izmaku, da li su ispunjeni svi zacrtani planovi?

DHL je nastavio svoj rast i razvoj i tokom 2017. godine. Iako je do kraja poslovne godine ostalo još da sumiramo cifre za decembar, već sada možemo potvrditi da smo dostigli sve planirane ciljeve. Ova godina je za nas bila posebno zahtjevna, ali i uspješna, jer smo tokom ove godine završili certifikaciju po ISO standardu 9001, a kruna trogodišnjeg rada je bilo preseljenje u novu poslovnu zgradu u septembru mjesecu, čime smo kreirali pretpostavke za nastavak našeg razvoja i rasta u godinama ispred nas.

Bilježimo pozitivne pomake po svim relevantnim parametrima, a ono što nas posebno raduje jeste rast broja naših klijenata, koji se nastavio i u ovoj godini. Očigledno je da naše opredjeljenje da kontinuirano ulažemo u kvalitet našeg servisa, bilo da se radi o razvoju infrastrukture kojom se svakodnevno koristimo ili o obuci naših uposlenih, daje očekivane rezultate, a to će sigurno ostati naše opredjeljenje i u vremenu ispred nas.

  • Po čemu ćete je pamtiti?

Obično pamtimo stvari koje su nas posebno okupirale ili obradovale u nekom vremenskom periodu, pa ako je suditi po tome, ja ću sigurno pamtiti naše svečano otvorenje nove zgrade i rijeku automobila sa gostima  koji su pristizali na taj event.

Također ću pamtiti izvanredno organiziranu tranziciju iz starog ureda u novi, kada smo završili radni dan u petak, da bi u ponedjeljak bili na potpuno novoj lokaciji i u punoj funkciji, spremni da odgovorimo na sve zahtjeve naših klijenata kao da se ništa nije dešavalo preko vikenda i kao da smo na tom mjestu već godinama.

Pamtiću osmjehe i vedra lica svih naših uposlenih tog ponedjeljka.

  • Najbolji poslovni potez/odluka u 2017. godini?

Kada kao organizacija funkcionirate na visokom operativnom nivou teško je izdvojiti jedan poslovni potez kao najbolji. Mi funkcioniramo na taj način već godinama, pa bih rekao da je poslovnih poteza godine bilo mnogo. Ako se posmatraju pojedinačno, ti potezi možda i nisu nešto posebno, ali svi zajedno prave bitnu razliku. Zbog toga bih potezom ove godine, ali mnogih drugih prije ove, nazvao opredjeljenje managementa DHL-a u BiH, kao i svih naših ostalih uposlenika da uporno tragaju za makar i najmanjim prostorom za unapređenje procesa i da uspješno implementiraju promjene koje će voditi ka poboljšanjima.

  • Koji su planovi za narednu godinu?

Svakako naredna godina je kao novi početak i moramo se iznova nametnuti i potvrditi kao najbolje rješenje za potrebe klijenata širom BiH, a onda ostvarenje onih uobičajenih zahtjeva, poput dodatnog unapređenja kvaliteta usluge, rasta prihoda, profitabilnosti, produktivnosti, itd. postaju samo logična posljedica takvog opredjeljenja i uloženih napora. To je bio naš plan svih prethodnih, a biće plan i svih narednih godina.

  • Šta biste poželjeli sebi, ali i poslovnim partnerima u 2018.?

Prije svega, svima želim dobro zdravlje i puno sreće, veselja i radosti. Koristim priliku i da svima poželim sretne praznike.

Na poslovnom planu, želim nam svima puno povoljnije poslovno okruženje kako bi se nagomilani potencijal, kojeg u Bosni i Heecegovini ne nedostaje, mogao napokon ispoljiti i kako bi ova zemlja mogla krenuti prema mjestu koje objektivno može zauzeti, umjesto da budemo statističko dno Europe i svijeta.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti