Otvorene prijave za "Sarajevo Business Bridge Awards 2018"

19.01.2018. 10:44 / Izvor: Akta.ba
Otvorene prijave za 'Sarajevo Business Bridge Awards 2018'

Na ovaj način SBF daje podršku kompanijama i pojedincima, naročito kompanijama koje su pokrenule novi biznis ili zapošljavaju mlade.

Sarajevo Business Forum (SBF), vodeća investicijska konferencija u Jugoistočnoj Evropi, 25. aprila dodijelit će prestižna priznanja - "Sarajevo Business Bridge Awards" kompanijama i pojedincima koji su svojim radom, inovativnim idejama i zapošljavanjem mladih doprinijeli razvoju poduzetništva i investicijske klime u regiji.

Ovisno o kvaliteti pristiglih prijava, planirano je da se dodijele nagrade u 6 kategorija, i to: New Business of the Year - Novi biznis/kompanija godine, Business of the Year - Biznis/kompanija godine, Entrepreneur of the Year - Poduzetnik godine, Youth Employer of the Year - Nagrada za kompaniju koja upošljava mlade, Social impact Award - Nagrada za društveni uticaj i Innovator of the Year - Inovacija godine.

Nagrade SBF-a dobitnicima će biti uručene na svečanoj ceremoniji u Parlamentu BiH tokom prvog dana održavanja 9. Sarajevo Business Foruma u prisustvu svjetskih i regionalnih političkih i biznis lidera.

"Sarajevo Business Forum kao vodeća ekonomska platforma u regiji ima za cilj izgradnju boljeg poslovnog okruženja u regionu. Naša misija je razvoj poduzetništva jer samo uvezivanjem i razvojem tržišta, otvaranjem novih kompanija i zapošljavanjem mladih ljudi možemo proizvesti pozitivne promjene u društvu", kazao je Amer Bukvić, direktor BBI banke, naglašavajući da je konkurs za nagrade otvoren od 20. januara ove godine za kompanije i pojedince iz regije koji su pokazali izvanredne rezultate u poslovanju i čiji rad ima pozitivan utjecaj na društvo u kojem posluju.

Na ovaj način SBF daje podršku kompanijama i pojedincima, naročito kompanijama koje su pokrenule novi biznis ili zapošljavaju mlade.

Tradicionalno, već devetu godinu Sarajevo Business Forum organizuje BBI banka u saradnji sa Islamic Development Bank Group (IDB). Pokrovitelj 9. SBF-a je Predsjedništvo BiH uz podršku Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine, Vijeća ministara, entitetskih i kantonalnih vlada, Vanjskotrgovinske komore BiH i Privrednih komora Federacije BiH i Republike Srpske, te mnogih kompanija u BiH.

Prošle godine ove prestižne nagrade su dodijeljene su istaknutim pojedincima i kompanijama iz regije. SBF 2017 nagradu za socijalni doprinos dobila je Fondacija "Hastor". MSAN Group dobitnik je nagrade za zapošljavanje mladih u prošloj godini. Inovator godine u 2017. je Gorenje Group, a nova firma za 2017. godinu je HUB 387. Za kompaniju godine stručni žiri je izabrao HIFA Group.

Prijave za SBF nagrade 2018 otvorene su od 20. janura putem stranice: http://sarajevobusinessforum.com/awards

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti