Za Financial Times Prijedor grad budućnosti

17.02.2018. 08:45 / Izvor: Akta.ba
Za Financial Times Prijedor grad budućnosti

Grad Prijedor je grad budućnosti prema ocjenama uglednog svjetskog finansijskog časopisa "Financial Times".

Grad Prijedor je grad budućnosti prema ocjenama uglednog svjetskog finansijskog časopisa "Financial Times“ iz Londona, a  priznanja je dobio u dvije od pet oblasti u kojoj su, između ostalog, ocjenjivane evropske mikro lokalne zajednice do 100.000 stanovnika.

Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković je na konferenciji za medije izjavio da ova prestižna priznanja potvrđuju da je Prijedor grad razvoja i povoljnog poslovnog okruženja.

"Riječ je o oblasti upravljanja troškovima, gdje je Prijedor među mikro gradovima Evrope zauzeo 3.mjesto i time potvrđujemo kako upravljamo budžetom , raspolažemo resursima i kako provodimo značajne procese u administraciji  jer su to bili predmeti ocjenjivanja", istakao je Đaković.

On je dodao da je Prijedor zauzeo deveto mjesto u ocjenjivanju Strategije direktnih investicija.

"Time smo pokazali da smo povoljno mjesto za investicije, da smo strateški pripremili sve procedure, organizacijske jedinice kao i podsticaje koji su u korist investitorima, kako bi bili što konkurentniji“, naglasio je Đaković.

On je dodao da su ovo priznanja koja još jednom potvrđuju da se grad Prijedor kreće putem razvoja i dobra preporuka za sve buduće investitore.

"Ovo će sigurno uticati  da će investitori koji prate sve ove informacije u većem broju dolaziti u grad Prijedor sa interesom za investiranje i mi ćemo se prema tome postaviti u značajnoj mjeri da prihvatimo svakog investitora i da ocjenimo kako možemo sarađivati i da pokrenemo dalje procese stvaranja novih radnih mjesta i zapopšljavanja naših građana“, zaključio je Đaković.

Mirjana Ostojić kao vođa tima koji je pripremao grad za prijavljivanje prema "Financial Times" je izjavila da je dosadašnje iskustvo onih gradova koji su ranije  dobijali  ove nagrade da je to  bi okidač prema investitorima .

"Njihovo zanimanje će biti opravdano, jer je bilo potrebno ispuniti veliki broj kriterijuma da bi se jedan grad, kao što je Prijedor našao na jednoj ovakvj listi i među znajačnijm brojhem mikro lokalnih zajednica", zaključila je Ostojićeva.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti