Objavljen i odmah zatvoren poziv za programe Start up i Poduzetništvo za sve

28.02.2018. 10:16 / Izvor: Akta.ba
Objavljen i odmah zatvoren poziv za programe Start up i Poduzetništvo za sve

Iz Federalnog zavoda za zapošljavanjevni pojašnjavaju kako će poziv biti objavljen tokom godine još najmanje dva puta.

Zbog dovoljnog broja pristiglih prijava i ograničenosti sredstava Javni poziv koji je danas objavio, Federalni zavod za zapošljavanje, a koji se odnosi na Programa sufinansiranja samozapošljavanja Start up 2018 , Poduzetništvo za žene, te Poduzetništvo za sve je već zatvoren za sve kantone/županije uz napomenu da će javni poziv biti objavljen tokom godine još najmanje dva puta.

Poziv je objavljen u okviru Strategije jačanja funkcije posredovanja u javnim službama za zapošljavanje u Federaciji BiH i Programom rada Federalnog zavoda za zapošljavanje za 2018. godinu.

Za realizaciju Programa predviđena su sredstva u iznosu od 6.000.000 KM u skladu sa Finansijskim planom za 2018. i procjenom za 2019. i 2020. godinu.

Cilj Programa  je poticanje najmanje 1.200 osoba sa evidencije nezaposlenih u Federaciji BiH na samozapošljavanje, pokretanjem djelatnosti, kao i na zapošljavanje drugih osoba sa evidencije nezaposlenih u tim djelatnostima.

U okviru programa „Poduzetništvo za žene“ radi se na sufinansiranje samozapošljavanja žena, bez obzira na dob, radno iskustvo i stepen obrazovanja, prijavljenih na evidenciju nezaposlenih radi pokretanja i registracije obrta/privrednog društva.

U okviru "Poduzetništva za sve" planirano je sufinansiranje samozapošljavanja osoba, bez obzira na spol, dob, radno iskustvo i stepen obrazovanja, prijavljenih na evidenciju nezaposlenih radi pokretanja i registracije obrta/privrednog društva.

Više informacija o zatvorenom javnom pozivu možete saznati OVDJE

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti