Drveni stolovi za trgovce na pijaci

13.03.2018. 08:51 / Izvor: Oslobođenje
Drveni stolovi za trgovce na pijaci

KJKP Tržnice-pijace nabavile su i postavile 55 novih drvenih stolova na pijaci Markale.

Kako bi trgovcima omogućile bolje uslove rada, KJKP Tržnice-pijace nabavile su i postavile 55 novih drvenih stolova na pijaci Markale. Time je ova poznata gradska tržnica dobila ljepši i moderniji izgled, baš kakav i zaslužuje. Direktor preduzeća Jasmin Terović kazao je da sada trgovci imaju praktičnije stolove u odnosu na dosadašnje, jer imaju prostor za skladištenje robe.

"Stolovi imaju dio predviđen za ostavljanje voća i povrća koji se može zatvoriti, te će zahvaljujući tome trgovci uštedjeti jer neće morati plaćati skladištenje robe u drugim magacinima. Osim novih stolova, na bočnim stranama pijace, iznad ulaza, postavili smo nove reklame s natpisima - Kupujmo domaće, kako bismo uticali na svijest građana o važnosti kupovine domaćih proizvoda, a koje mogu kupiti na ovoj pijaci", naveo je Terović.

Uprava preduzeća neće stati na ovome. U planu je i modernizacija ostalih pijaca koje bi također trebale dobiti nove boksove i stolove.

"Nedavno smo na pijaci Grbavica postavili drvene boksove kako bismo prodavačima stvorili bolje uslove rada i kako bi bili zaštićeni od nepogodnih vremenskih uvjeta. Želimo takve uslove omogućiti trgovcima i na ostalim pijacama", istakao je Terović.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti