Na sajmu u Diseldorfu šest vinarija iz BiH

20.03.2018. 08:04 / Izvor: Akta.ba
Na sajmu u Diseldorfu šest vinarija iz BiH

Kompanije iz BiH, u periodu trajanja sajma, imat će priliku da na prostoru uređenog štanda od 36 m2 predstave svoje proizvode zainteresiranim kupcima.

Sajam vina i žestokih pića pod nazivom "PROWEIN" , održava se svake godine u Dizeldorfu (Njemačka), i svečano je otvoren u nedjelju, 18.03.2018. godine

Na spomenutom sajmu, u organizaciji VTK/STK BIH, izlagat će šest kompanija iz Bosne i Hercegovine, a to su: Podrumi Andrija d.o.o. – Čitluk, Komrad d.o.o. (Vinski podrum Anđelić) – Trebinje, Hepok d.d. – Mostar, Podrumi Manastira Tvrdoš d.o.o – Trebinje, Vinogradi Nuić d.o.o – Trebinje, te Podrumi Vukoje 1982 d.o.o – Trebinje.

Kompanije iz Bosne i Hercegovine, u periodu trajanja sajma, imat će priliku da na prostoru uređenog štanda od 36 m2 predstave svoje proizvode zainteresiranim kupcima, prezentiraju „Vinsku regiju Hercegovina“, kao i bosanskohercegovačke autohtone sorte i brendirane proizvode u ovom segmetu proizvodnje.

Izlagači iz Bosne i Hercegovine, jednako kao i organizatori njihovog učešća na sajmu, nadaju se dobroj posjećenosti njihove prezentacije na sajmu "PROWEIN", kao i uspješnoj promociji proizvoda na sajmu u Dizeldorfu.

Sajam "PROWEIN" spada u najveće sajmove ovog tipa u svijetu, a namjenjen je isključivo biznismenima u spomenutom sektoru, te ga godišnje posjeti više od 58.500 predstavnika trgovačkih kompanija iz više od 130 zemalja svijeta.

Foto: Prowien

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti