Lobiranje kod investitora u Norveškoj za javno-privatno partnerstvo u ZDK

29.03.2018. 07:43 / Izvor: Fena
Lobiranje kod investitora u Norveškoj za javno-privatno partnerstvo u ZDK

Projekat predviđa kontinuiranu prezentaciju zakonske regulative koja je omogućila zakonski okvir investiranja privatnog kapitala u javni sektor.

Federalno udruženje za promociju i razvoj zelene energije i organskih proizvoda GEOPA iz Zenice pripremilo je projekat promocije „Zakona o javno-privatnom partnerstvu (JPP) ZDK“.

Projekat predviđa kontinuiranu prezentaciju zakonske regulative koja je omogućila zakonski okvir investiranja privatnog kapitala u javni sektor. Vlada Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) je, kako ističu u Udruženju, primjer dobre prakse u Federaciji BiH, jer je u suradnji sa USAID-om pripremila izuzetno kvalitetno i u praksi prihvatljivo zakonsko rješenje po kojem svi zainteresirani investitori mogu ulagati u razne projekte, a da pri tome imaju partnerstvo sa Vladom ZDK.

Jedna od aktivnosti udruženja GEOPA u projektu jeste direktna saradnja sa pojedinim ambasadama Bosne i Hercegovine u inostranstvu. Posebno ističu izuzetno dobru saradnju sa ambasadom BiH u Kraljevini Norveškoj i ambasadorom Nedimom Makarevićem koji je prepoznao značaj ovog projekata i udruženje kao relevantnog partnera.

Ambasador Makarević je razgovorao danas u Zenici s premijerom ZDK-a Miralemom Galijaševićem o mogućnostima, načinima i oblicima moguće tripartitne suradnje na ovom projektu. U GEOPA-u smatraju kako bi ambasador Makarević mogao dati veliki  doprinos ovom projektu putem lobiranja „Zakona o JPP ZDK“, kako kod bh. dijapore u Norveškoj, tako i kod investitora u toj skandinavskoj zemlji.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti