Kompanija Nobel tržištu nudi prvi bojler na čijem se grijaču ne skuplja kamenac

30.03.2018. 09:44 / Izvor: Akta.ba

Ovaj bojler je na zadnja dva sajma Interklime, dobio nagradu "Janus" koja se isključivo odnosi na kvalitet njegovih sastavnih dijelova i dizajn.

Kompanija Nobel generalni je uvoznik, distributer i partner Atlantic za BiH. Na nedavno održanoj V međunarodnoj naučno – stručnoj konferenciji pod nazivom, ''Sfera 2018: Klimatizacija, ventilacija, grijanje i hlađenje“, predstavili su svoje vrhunske proizvode, od kojih je Steatite Turbo bojler s dijamantnim premazom izazvao najviše pažnje.

Dario Ivanković, direktor kompanije kazao je da riječ je o bojlerima vrhunske kvalitete, sa inovativnim rješenjima rada i jedna potpuno nova generacija bojlera s dijamantnim premazom i prvi bojler na čijem grijaču se ne skuplja kamenac.

"Steatite Turbo bojler s dijamantnim premazom predstavlja revoluciju iz Francuske,  i prvi je bojler na čijem se grijaču ne skuplja kamenac. Opremljen je keramičkim grijačem koji je smješten unutar bojlera u emajliranu čeličnu rukavicu. Ovakav grijač nema dodira s vodom. Ovakva rukavica s grijačem ima veću površinu izmjene toplote, čime se smanjuje apsorbiranje kamenca. Osim što je iznimno učinkovit, keramički grijač je posebno dobro prilagođen za teške ili agresivne vode", kaže Ivanković.

Steatite Turbo je snažan i pouzdan grijač za vodu, jednostavan za korištenje i održavanje. Posjeduje sigurnosni ventil koji je prošao stroge kontrole u laboratorijama Atlantica. Baždaren je da može izdržati pritisak od 9 bari.

Ovaj bojler je na zadnja dva sajma Interklime, dobio nagradu "Janus" koja se isključivo odnosi na kvalitet njegovih sastavnih dijelova i dizajn.

"Radi se o suhom grijačem elementu koji ulazi u emajliranu čeličnu ovojnicu, i koji apsolutno nema nikakvog doticaja sa vodom.  Čak iako dođe do pregrijavanja grijača, serviseri ne moraju ispuštati vodu da bi njega zamijenili, jednostavna mu je zamjena zbog čega su ga instalateri prozvali ´kraljem bojlera´. Emajlirana ulazna mlaznica je od nehrđajučeg čelika, također je imperativ vrhunske kvalitete, jer je ovdje čest kvar kod bojlera, naravno ukoliko se radi o plastici ili nekim drugim materijalima, zbog pregrijavanja dolazi do zakrivljenja, sa ovim materijalima toga nema. Poliuretanska pjena, koja je također sastavni dio ovog bojlera, vrhunske je gustoće od 40 grama po litru", pojašnjava Ivanković.

Nobel Corporation kompanija u privatnom vlasništvu, osnovana 1999. godine sa sjedištem u Mostaru, koja je na tržištu naše zemlje prisutna s četiri programa, a to su grijanje, radijatori i bojleri za vodu.

I.M.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti