Idu dalje: Iza OC Jahorina najuspješnija sezona ikad

16.04.2018. 13:17 / Izvor: Akta.ba
Idu dalje: Iza OC Jahorina najuspješnija sezona ikad

Na Jahorini je sezona završena poslije 131 dan rada, a Olimpijski centar Jahorina se po svim segmentima može pohvaliti rekordnom ski sezonom.

Najuspješnija skijaška sezona na Jahorini je završena poslije 131 dan rada, a Olimpijski centar Jahorina se po svim segmentima može pohvaliti rekordnom ski sezonom, potvrdila je za posovni portal Akta.ba Sanja Ćeremidžić, Stručni saradnik za odnose sa javnošću OC Jahorina.

 "Izuzetno smo zadovoljni sezonom. Pored različitih manifestacija zabavnog karaktera Festval 84, Ski opening, novogodišnjeg koncerta na Jahorini su održane i  manifestacije takmičarkog karaktera Fis trke, Testne trke za Eyof 2019, Državna prvenstva, Trka poznatih ljubitelja Jahorine, Trka Ambasadora,  Humanitarna trka 'Skijaj za život', Trka novinara ...", kazala je Ćeremidžić.

OC Jahorina je prvi u regionu otvorio i posljednji zatvorio ski centar za skijaše i posjetioce, što je do sada nezapamćeno na Jahorini. Rekordan broj od gotovo 185.000 skijaša koji su uživali na olimpijskoj planini, prihodi samo od prodaje karata koji su prestigli 5.300.000 KM I premašili prihode od prošle sezone za 86%, još jedan su od dokaza da je novi menadžment ovog ski centra vratio povjerenje u zimu na Jahorini.

"Izuzetno smo ponosni na činjenicu da je posljednjih  osam godina prvi put iskazan pozitivan poslovni rezultat u iznosu od 544.798 KM, pogotovo poslije prošlogodišnjeg rezultata koji je bio u minusu od 4.356.116 KM, ali i da je ovogodišnji prihod od prodaje karata bolji od zbira dvije prošle sezone za 1.000.000 KM. Takođe, dostigli smo broj od 1.500.000 vožnji u toku sezone, što je za 50 posto više nego prošle sezone. Ako uzmemo kao parameter da je svaki skijaš na planini potrošio u prosjeku 500 KM, možemo reći da je indikator prihod od turističke potrošnje na Jahorini oko 92.000.000 KM, čime smo opravdali povjerenje i podršku koju su nam pružili predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i Vlada Republike Srpske. Ono što me najviše raduje je da smo akciju besplatnog skijanja za djecu sa područja opštine Istočno Sarajevo realizovali i da je na Jahorini iskorišteno 11.200 besplatnih dječijih karata", istakao je direktor Olimpijskog centra Jahorina, Dejan Ljevnaić. On je dodao Iida su pored impresivnog poslovnog rezultata u ovom preduzeću, postignute i uštede u različitim segmentima poslovanja u iznosu više od 15.000.000 KM.

I ostali poslovni rezultati u OC Jahorina bili su iznad očekivanih, tako da je i Hotel Bistrica zabilježio prihodi veći za gotovo 20 posto nego pošle sezone, a broj noćenja povećan je za 27 posto. Prihodi od parking su oko 372 posto veći.

U OC su nam kazali kako je Olimpijski centar Jahorina i hotel Bistrica tokom protekle sezone osnovali i sopstvenu ski školu koja ima za cilj da na reprezentativan način obuči sve one koji su se odlučili za prve korake na snijegu (skijanje i snowboard).

Također, OC Jahorina je zabilježio sredinom februara i milionitu vožnju, što se do sada nije dogodilo na Jahorini i  prihodi od marketinga su veći.

Iz OC Jahorina najavljuju da im je u planu da rade 365 dana u godini i da pripremaju ljetnju sezonu koja će biti dostojna protekloj najuspješnjijoj zimskoj sezoni po svim parametrima koji se prate. Takođe su najavili I da su već počeli da pripremaju I slijedeću zimsku sezonu kako bi održali kontinuitet I sve bolje rezultate u poslovanju.

E. Ko.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti