Od sada multilateralne kompenzacije moguće na cijeloj teritoriji BiH

18.04.2018. 12:32 / Izvor: Akta.ba
Od sada multilateralne kompenzacije moguće na cijeloj teritoriji BiH

Privrednicima ova platforma otvara mogućnost da poboljšaju svoju likvidnost, očiste bilanse, povećaju svoju kreditnu sposobnost.

Bosna i Hercegovina je konačno dobila sistem multilateralnih kompenzacija https://kompex.ba/Login.aspx koji besprijekorno funkcioniše na teritoriji cijele Bosne i Hercegovine.

"www.kompex.ba je sistem za multilateralne kompenzacije, koji omogućava privrednicima da sada na cijeloj teritoriji BiH putem svojih potraživanja poravnaju svoje obaveze i prevaziđu negativne posljedice smanjenja likvidnosti bez napora, stresa i gubitka dragocjenog vremena", kažu iz kompanije E-Business.

Jednostavnost, sigurnost i efikasnost je ono što odlikuje  ovaj sistem, koji radi 24/7 i omogućava apsolutnu kontrolu pravnim licima u pogledu unosa, mijenjanja i brisanja potraživanja.

"Godinama privrednici iz zemalja okruženja na raspolaganju imaju i ovaj instrument kojim mogu da na jednostavniji i brži način naplate svoja potraživanja i plate svoje obaveze, od sada je to dostupno u u našoj zemlji. Na ovaj način se zatvori oko 200 miliona EUR-a godišnje", pojašnjavaju.

Pristup https://kompex.ba/Login.aspx sistemu je besplatan i dostupan svim privrednicima na cijeloj teritoriji BiH, i predstavlja jedinstvenu  inovaciju na domaćem tržistu, dostupan on-line, radi u realnom vremenu i omogućuje trenutno ažuriranje podataka u svakom momentu.

Privrednicima ova platforma otvara mogućnost da poboljšaju svoju likvidnost, očiste bilanse, povećaju svoju kreditnu sposobnost i riješe se nespornih i dospjelih potraživanja i obaveza koja opterećuju njihovo poslovanje, uz potpunu tajnost podataka koje unose u sistem.

Ujedno omogućuje da nastave saradnju preko poslovnih partnera koji se nalaze u zatvorenom krugu kompenziranja.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti