Finansijske multilateralne kompenzacije sve popularnije

22.05.2018. 08:56 / Izvor: Akta.ba
Finansijske multilateralne kompenzacije sve popularnije

Novi sistem multilateralnih-kompenzacija www.KompEX.ba je dostupan na cijeloj teritoriji BiH, i svojom jednostavnošću upotrebe privlači korisnike.

Novi sistem multilateralnih-kompenzacija www.KompEX.ba koji je dostupan na cijeloj teritoriji BiH, i svojom jednostavnošću upotrebe privlači sve veći broj korisnika.

"Samo u poslednje dvije sedmice sistemu su se prikljucilo 86 novih korisnika, a u sistemu se nalazi preko 5 miliona KM potraživanja. Bitno je istaći da su neke od najznačajnijih kompanija iz  BiH prepoznale sistem i postale aktivni korisnici KompEX.ba", naglašavaju iz kompanije.

Privrednicima sa cijele teritorije BiH ova platforma otvara mogućnost da poboljšaju svoju likvidnost, očiste bilanse, povećaju svoju kreditnu sposobnost i riješe se dospjelih potraživanja i obaveza koja opterećuju njihovo poslovanje. Kompanije unose sva potraživanja koja su van roka plaćanja, čime povećavaju vjerovatnoću naplativosti istih kao i skraćivanje vremena za naplatu.

Besplatana registracija i unos potraživanja čine sistem privlačnim kompanijama u Bosni i Hercegovini, kao i iznos provizije koja se kreće od 0,65 % do 1 %, zavisno od visine potraživanja, plaćanje se vrši tek kada se kreira multilateralna kompenzacija, a korisnik je gospodar svojih podataka, tako da iste može u svakom momentu izbrisati ili izmjeniti ukoliko je to potrebno.

www.KompEX.ba sistem radi u realnom vremenu 24/7/365 i dostupan online svim privrednim subjektima na cijeloj teritoriji BiH, a omogućuje trenutno ažuriranje podataka.

"Slični sistemi postoje u regiji i svijetu već dugi niz godina i rado su prihvaćeni od malih i velikih firmi, koje ga ne koriste samo kao način naplate sumnjivih i  spornih potraživanja već i naplate potraživanja kojima je rok plaćanja istekao, nečekajući da kupci zapadnu u još veću krizu", ističu u KompEx.ba  i pozivaju sve bh. privrednike da iskoriste prednosti KompEX sistema, besplatno se registruju i blagovremeno riješe otvorenih potraživanja.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti