Povećan broj institucija koje koriste e-konsultacije

16.05.2018. 08:36 / Izvor: Akta.ba
Povećan broj institucija koje koriste e-konsultacije

Zadužene su sve institucije Bosne i Hercegovine koje se do sada nisu registrirale za web aplikaciju e-konsultacije da se registriraju.

Vijeće ministara BiH usvojilo je Izvještaj Ministarstva pravde BiH o provedbi pravila za konsultacije u izradi pravnih propisa za 2017. godinu u kojem se navodi da je broj institucija koje koriste e-konsultacije u prošloj godini povećan na 39 sa ranijih 25.

Dodaje se da su sve institucije imenovale koordinatore za konsultacije i njihove zamjenike te da uspostavljena Pravila za konsultacije daju jasan okvir za učešće i utjecaj javnosti u izradi pravnih propisa u institucijama BiH.

Zadužene su sve institucije Bosne i Hercegovine koje se do sada nisu registrirale za web aplikaciju e-konsultacije da se registriraju i da obavezno vrše konsultacije putem ove web aplikacije u skladu sa Pravilima za konsultacije u izradi pravnih propisa.

Više zaključaka koji su doneseni na današnjoj sjednici unaprijedit će ovaj proces i potaknuti zainteresirane javnosti da se uključe u proces kreiranja javnih politika.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti