Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Spriječiti zastoj projekta EBRD-a u BiH

Na sastanku se govorilo o projektima koje su u tijeku i budućim aktivnostima koje u BiH  financira EBRD.

23.05.2018. 12:22 / Izvor: Akta.ba

Zamjenik predsjedatelja Vijeća ministara BiH i ministar financija i trezora Vjekoslav Bevanda primio je danas direktora Ureda Europske banke za obnovu i razvoj u BiH Iana Browna i višeg savjetnika za investicije ove banke Franklina Stevesa.

Na sastanku se govorilo o projektima koje su u tijeku i budućim aktivnostima koje u BiH  financira EBRD, kao i o aktualnoj situaciji u vezi s akumuliranjem prihoda od cestarina na posebnom podračunu Centralne banke BiH.

Ministar Bevanda, koji je i predsjedatelj Upravnog odbora Uprave za neizravno oporezivanje, kazao je da nije bilo suglasnosti među entitetima u vezi načina raspodjele prihoda od cestarina čime nisu stvoreni uvjeti da se novac doznači javnim entiteskim poduzećima za izgradnju autocesta

Tijekom sastanka bilo je riječi o pružanju podršku privatnom sektoru u BiH što bi EBRD podržala kroz Vijeće investitora ali su ove aktivnosti u začetku iako je ranije potpisan Memorndum o razumijevanju  između Vijeća ministara BiH i EBRD-a.

Sugovornici su se složili da je nužno u ove projekte uključiti i niže razine vlasti zbog nadležnosti koje imaju i bolje operativnosti kako ne bi došlo do zastoja u započetim reformama koje trebaju ubrzati investicijske procese.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti