Jusko u Lajpcigu predstavio napredak BiH po pitanju sigurnosti u prometu

Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Jusko u Lajpcigu predstavio napredak BiH po pitanju sigurnosti u prometu

U svom izlaganju pred ministrima EU i predstavnicima Ruske Federacije i Republike Turske, ministar Jusko je predstavio stanje i napredak Bosne i Hercegovine.

23.05.2018. 15:23 Izvor: / Akta.ba

Na poziv Međunarodnog prometnog foruma (ITF), ministar komunikacija i prometa BiH Ismir Jusko sa saradnicima učestvuje na godišnjoj ministarskoj konferenciji "Sigurnost i zaštita u prometu" u Lajpcigu.

Na ministarskim panelima je obuhvaćen niz važnih tema, od mjera za unapređenje cestovne sigurnosti, mjera za prevladavanje barijera za siguran i efikasan međunarodni cestovni prijevoz, do mjera za povećanje sigurnosti u željezničkom i zračnom prometu.

U svom izlaganju pred ministrima EU i predstavnicima Ruske Federacije i Republike Turske, ministar Jusko je predstavio stanje i napredak Bosne i Hercegovine u navedenim oblastima, kao i usklađenost bh. propisa sa Poveljom o kvaliteti koji se tiču pristupa tržištu usluga međunarodnog cestovnog prijevoza. Predstavnici ITF-a i ostali učesnici Foruma su navedeno ocijenili kao značajan napredak Bosne i Hercegovine u tim oblastima.

Opredjeljujući se za uspostavljanje najvišeg kvaliteta međunarodnog cestovnog prometa i nakon što je Upravni odbor za promet jednoglasno prihvatio Povelju o kvaliteti, ministri su, također jednoglasno, usvojili Izjavu o provođenju Povelje o kvaliteti i daljnim koracima za razvoj multilateralne kvote.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti