Održan I e-kurs: Poticaj razvoju akata visokog obrazovanja

Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Održan I e-kurs: Poticaj razvoju akata visokog obrazovanja

EDU LAB projekat se bavi problemom odliva mozgova iz Dunavske regije.

28.05.2018. 13:29 Izvor: / Akta.ba

U okviru EDU LAB projekt, u Sarajevu je 23.maja održan I e-kurs “Poticaj razvoju akata visokog obrazovanja” za predstavnike Mreže za ekonomski razvoj BiH – LEDnet.

EDU LAB projekat se bavi problemom odliva mozgova iz Dunavske regije. U tu svrhu radi se na izgradnji i jačanju dualnog sistema obrazovanja, kako bi se ostvarila saradnja privatnog i visokoobrazovnog sektora te na taj način uskladila ponuda i potražnja na tržištu rada. U skladu s tim kreirana su četiri e-kursa s ciljem predstavljanja modela dualnog obrazovanja, pozitivnih iskustava iz regije te drugih bitnih aspekata.

Ovaj e-kurs se sastoji od tri teme:

  • Postojeći modeli upravljanja
  • Usvajanje i dopuna akata visokog obrazovanja
  • Pristup visokom obrazovanju.

Na događaju je predstavljeno trenutno stanje te razgovarano o potencijalnim pravcima za daljni rad. Predstavljene su i informacije o ključnim događajima planiranim u narednom periodu.

Projekat finansira Evropska Unija u okviru Dunavskog Transnacionalnog Programa – INTERREG ukupne vrijednosti 3.438.560,00 EUR. Više informacija o projektu: www.interreg-danube.eu/edu-lab.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti