Privredna komora Federacije BiH učestvuje na sajmu Plast 2018.

Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Privredna komora Federacije BiH učestvuje na sajmu Plast 2018.

Radi se o specijalizovanom sajamu koji obuhvata sve oblasti vezane za proizvodnju i preradu plastike i gume.

31.05.2018. 08:30 Izvor: / Akta.ba

Privredna komora Federacije BiH učestvuje na međunarodnom sajmu Plast 2018 koji se održava u Milanu, Italija, od 29. maja do 01. juna 2018.

Radi se o specijalizovanom sajamu koji obuhvata sve oblasti vezane za proizvodnju i preradu plastike i gume: Brizganje, ekstruzija, puhanje, termoformiranje i mašine za zavarivanje,oprema za primarnu i sekundarnu preradu, završnu obradu, dekorisanje, potom sirovina, poluproizvoda i proizvoda, ambalaža kao i opreme za recikliranje.

Plast je najveći sajam tehnologije i opreme na kojem se predstavljaju inovativna rješenja za unapređenje proizvodnje i prerade plastike. U periodu trajanja sajma predsjednik PKFBIH prisustvovat će sastanku  Savjetodavnog odbora "Mediterranean Advisory Board- PlasticEurope", čiji je Komora član. Teme razgovora će biti platforma upravljanja otpadom, razvoj strategije plastičnih komponenti te novosti iz ove industrijske grane.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti