Švicarska potiče razvoj turizma u Hercegovini

Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Švicarska potiče razvoj turizma u Hercegovini

Predstavnici Veleposlanstva Švicarske u BiH posjetili su u utorak Mostar.

06.06.2018. 07:38 Izvor: / Fena

Predstavnici Veleposlanstva Švicarske u BiH posjetili su u utorak Mostar gdje su s predstavnicima Regionalne razvojne agencije za Hercegovinu - REDAH održali sastanak na temu turizma.

Domaćini su na sastanku održali prezentaciju o projektu uspostavljanja nove funkcije na tržištu u sektoru turizma u regiji Hercegovine, kao i izrade studije izvodljivosti i ekonomskog utjecaja privlačenja niskotarifne aviokompanije u Zračnu luku Mostar.

Partner projekta je i Ured za europske integracije Zapadnohercegovačke županije (ZHŽ), čije je težište projektne ideje intenzivan razvoj turizma, s naglaskom na ruralni te aktivni turizam.

Projekt je, inače, podržala švicarska vlada u sklopu programa MarketMakers, koji potiče rast privatnog tržišta u odabranim sektorima, koji će voditi do kreiranja novih radnih mjesta za mlade žene i muškarce.

Jedan od odabranih sektora je turizam koji je konstantno rastuća gospodarska grana u zemlji i regiji, s mnogim poslovnim prilikama.

"Naša zemlja ima ogroman potencijal u turizmu, ali nedovoljno iskorišten, uslijed nedostatka domaćih turističkih proizvoda. Zahvaljujemo se Švicarskoj vladi koja je u sklopu programa MarketMakers prepoznala turističke potencijale u Hercegovini i dalje nas podržava kroz partnersku suradnju u projektima koje planiramo ostvariti budućnosti", priopćili su iz Ureda za europske integracije ZHŽ-a.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti