Konfekcija F.B.M. otvara prvu poslovnicu u Republici Srpskoj

25.06.2018. 10:45 / Izvor: Akta.ba
Konfekcija F.B.M. otvara prvu poslovnicu u Republici Srpskoj

Konfekcija F.B.M Konfekcija F.B.M. - Emma Marinoni Camicie iz Lukavca otvara prvu poslovnicu u Republici Srpskoj, tačnije u Trebinju.

Konfekcija F.B.M Konfekcija F.B.M. - Emma Marinoni Camicie iz Lukavca otvara prvu poslovnicu u Republici Srpskoj, tačnije u Trebinju, potvrdila je za Akta.ba Mirsada Venturini Mehmedinović.

"Registrovali smo poslovnu jedinicu u Trebinju i nadamo se svečanom otvaranju za 10-15 dana", navodi ona.

Uz dosadašnji asortiman poslovnica u Trebinju će biti bogatija za određene novitete, a radi o haljinama za žene koje je dizajnirala upravo vlasnica uspješne lukavačke konfekcije.

"Radi se o liniji 'Jedna jedina' i u prodaji će za početak biti pušteno 50 haljina", ističe Venturini Mehmedinović.

Navodi da je bh. tržište preplavljeno polovnom robom i da su haljine pokušaj da bh. tržištu donesu malo promjene.

 

 

"Mišljenja sam da ukoliko imate ideju, trebate probati, što ne znači da sve ideje moraju uspjeti. Mi smo u takvoj situaciji da možemo eksperimentisati jer prodaja u BiH čini tek pet posto proizvodnje, dok je preostalih 95 posto proizvodnje i dalje namijenjeno za izvoz i velike svjetske kupce", kaže ona.

Dodaje da su trenutno u pregovorima sa novim kupcima, a radi se o poznatim svjetskim brendovima čije će ime biti uskoro poznato.

Inače, Mirsada Venturini Mehmedinović dobitnica je specijalnog priznanja Najuspješnija žena poduzetnica TK u 2017. godini koje joj je dodijeljeno u okviru manifestacije Najbolji u privredi TK- Kristal soli 2017".

Poslovni događaj je prepoznao zalaganje poduzetnica, koje su sve manje rijetkost u privrednom ambijentu.

Vlasnici uspješne lukavačke konfekcije koja je prepoznata na domaćem i svjetskom tržištu mode, priznanje je dodijeljeno jer je za kratko vrijeme prerasla od male radionice do respektabilne firme koja je sa svojih 127 uposlenih u prošloj godini ostvarila prihod veći od dva miliona KM.

S.B.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti