Authority Partners u Fox in a Box-u pokazao izvrstan timski duh

27.07.2018. 09:46 / Izvor: Akta.ba

Ekipa kompanije Authority Partners je bila jedna od ekipa koja je najbrže, ikada, timskom saradnjom i intelektom uspješno riješila igru.

Igra Fox in a Box room escape je stvarna, igra uživo, u kojoj je grupa igrača zatvorena u tematski uređenoj prostoriji i gdje u roku od 60 minuta zajedno moraju riješiti seriju zagonetki i logičkih zaključaka, te na kraju pronaći izlaz iz prostorije.

Iz Fox in a Box-a su u razgovoru za Akta.ba ispričali da je ovakva igra idealna za team building dešavanja u kompanijama gdje timovi sarađuju, koriste logiku, potiču individualno kreativno razmišljanje i pri tom su svi fokusirani ka zajedničkom cilju.

"U ponudi za sada imamo dvije igre: Banka (The Bank job) i Tajni studij Mr. Fox-a (Mr. Fox's secret study). Pored toga, na Ilidži u hotelu Hills nudimo igru The final Exam, verziju Secret Study igre. Također, imamo i mobilnu varijantu te igre u kojoj istovremeno može učestvovati preko 20 igrača i sa kojom možemo doći na bilo koju lokaciju, samostalno ili naprimjer uklopiti se u postojeći event",  objasnio je za Akta.ba Admir Avdić, menadžer Fox in a Box-a Sarajevo.

Timski rad i povezivanje

Jedan od glavnih fokusa ove igre i dobrog room escape-a je, kako su već istakli, timski rad koji je zbog kompleksnosti i forme same igre neizostavan. Igrači se, kad je u pitanju team building, dijele u veće ili manje timove, zavisno od raspoloživog  vremena, lokacije i ukupnog broja igrača, tako da je gotovo uvijek prisutna i kompeticija među timovima, što sigurno daje dodatnu draž cjelokupnom događaju. Također, ukoliko neko ima želju iz tima kompanije da posmatra igru, to može i učiniti gdje će uočiti dinamiku i saradnju među svojim osobljem, ali i prepoznati individualne kvalitete.

Jedna od kompanija koja ulaže u team building je Authority Partners, prestižna IT kompanija, čiji su uposlenici čak dva puta do sada posjetili Fox in a Box. Ekipa ove kompanije je bila jedna od ekipa koja je najbrže, ikada, timskom saradnjom i intelektom uspješno riješila igru.

"Authority Partners je kompanija koja vjeruje da povjerenje i timski rad je njihova snaga. Uposlenici ove kompanije imaju podršku da uče nove vještine i dijele znanje u stimulirajućem okruženju, sa ciljem jačanja saradnje, individualnog rasta i osjećaja postignuća. Svakodnevno oni imaju priliku razvijati se kroz profesionalne izazove u radu sa klijentima širom svijeta prema najvišim IT standardima. Stoga, nismo se iznenadili kada smo čuli da je ekipa Authority Partners-a bila jedna od najboljih ekipa ikada kada je trebalo pronaći riješenje ove igre", kazala je Ena Taslaman, PR i and Communications Specialist u kompaniji Authority Partners.

Nermin Ćatović, Program manager u kompaniji Authority Partners, istakao je kako je ova igra bila veoma bitna za cjelokupni timski doživljaj.

"Uspješnost rješavanja zadataka je bila na nivou, gdje smo zajednički, timski, uspjeli doći do krajnjeg cilja i osvojiti nagradu koja dolazi na kraju", kazao je Ćatović.

Dodao je da svima preporučuje posjetiti Fox in a Box, a posebno onima koji žele osjetiti timski duh.

"Na ovaj način, vidjet ćete kako funkcionišete kao timovi, te kako ste jači kao skupina, a ne kao individualci. Najbitnije je da ćete se definitivno dobro zabaviti, poručio je Ćatović", te dodao da su igru uspjeli završiti i prije zadanog roka.

"Preporučit ćemo ovo svim našim kolegama, veoma je neobično i izuzetno zabavno. Imamo i drugu sobu koju nismo posjetili, tako da imamo u planu posjetiti i to. Ove igre su za svakoga ko želi da se jako dobro zabavi, da reducira nivo stresa i u kratkom vremenskom roku upotrijebi sve moždane vijuge, ali i da uživa sa svojim kolegama", poručio je Ćatović.

Istakli su da kompanija Authority Partners redovno organizuje team buildinge za jačanje duha kompanije, timova.

Enisa Dugić, Quality Assurance Analyst u kompaniji Authority Partners, kazala je da prvi put učestvuje u igri ovog tipa, te da su se super zabavili.

"Čak smo se i odmorili nakon radnog dana, iako je bio mentalni napor, ali opet nam je super bilo", poručila je Dugić.

Iz Fox in a Box-a su istakli su da su ih pored ove i mnoge druge kompanije posjetile, te da su bili oduševljeni igrom. Neke od kompanija su Fortuna Travel, grupa Boreas-Stanić, Residence Inn by Marriott, Hotel Hills Resort, Hotel Hollywood, Hotel Termag, Red Bull BH, Vaillant, McCann, Roche BiH, Krka BiH, Alfa Energy Group, Alukoenigstahl BiH, Britanska ambasada u BiH, Aecom, Unis telekom, Klika, Walter, System Verification i mnoge druge.

Globalni brend u Sarajevu

Ovaj globalni brend, koji se proteže na tri kontinenta sa preko 30 lokacija, je krajem 2016. otvorio svoja vrata građanima Sarajeva na dvije lokacije i to u samom centru Sarajeva, u blizini hotela Europa, na adresi Sime Milutinovica 15/I. Druga lokacija je Hotel Hills - Termalna rivijera, Butmirska cesta 18, Ilidža.

Avdić je objasnio su do sada igrači oduševljeni igrom, te da istinski uživaju u nesvakidašnjoj avanturi što pokazuju i pozitivni komentari na društvenim mrežama.

"Mi smo toliko sigurni da ćete uživati tako da nudimo i povrat novca. Ako tokom igre, osjetite da ovo nije za vas, možete napustiti igru i ne morate platiti ništa. Samo da napomenemo - niko do sada nije ovo koristio", naveli su iz kompanije.

Iz kompanije preporučuju da kada je u pitanju broj igrača, optimalno je da u timu budu četiri osobe, ali može biti od dvije do pet osoba. Minimalni broj godina koji je preporučen za igrača je 15, ali Avdić ističe da su i mlađa djeca dobrodošla u pratnji starijih.

"Imali smo slučaj gdje je dijete od tri godine, u pratnji roditelja, učestvovalo u igri, ali i slučaj gdje je gospođa svoj sedamdeseti rođendan proslavila kod nas", kazao je Avdić.

Fox in a Box igre su prepoznatljive po vrhunskim zagonetkama koje su perfektno ukomponovane u tematiku igre i na njihovom razvoju su radili čitavi timovi stručnih osoba iz cijelog svijeta. Nije slučajno Fox in a Box prošle godine bio partner Red Bull-u u organizaciji prvog svjetskog takmičenja u escape room-u.

"Sva je suština u tome da se svaki pojedinac u timu osjeća kao dio kolektiva, a da pri tome zadrži ili čak unaprijedi svoj kreativni potencijal. Upravo takvo okruženje mi nudimo. Zahvaljujući ljudima koji su nam do sada ukazali svoje povjerenje i onima koji će nas uskoro posjetiti, odlučili smo se da ove godine proširimo našu ponudu sa još jednom igrom (The Bunker), a isto tako planiramo od jeseni uvesti posebne novine i proširiti kapacitete naše mobilne igre", riječi su Esveda Botića, vlasnika Fox in a Box-a u Sarajevu.

M.R.R.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti