Kineski investitor još razmišlja o pokretanju pogona u Visokom

Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Kineski investitor još razmišlja o pokretanju pogona u Visokom

Nakon obilaska slobodnih kapaciteta na području općine Visoko, uslijedit će odgovor o eventualnom pokretanju proizvodnje ovih investitora.

28.07.2018. 07:47 Izvor: / Akta.ba

Općinu Visoko su, po drugi put, posjetili Jason Chon – investitor iz Republike Kine, Johnny Zhuang, predsjednik međunarodne korporacije „Mingxin“, tehnički direktor Gary Liu i njihovi saradnici. Riječ je o renomiranoj kompaniji koja se bavi preradom kože i proizvodnjom auto – presvlaka.

Uvaženim gostima su predstavljeni najznačajniji detalji koji visočku općinu čine atraktivnom i investicijski pogodnom za ulaganja, a sadržajnu prezentaciju je upriličio Emir Fejzović – pomoćnik Općinske načelnice u Službi za lokalni ekonomski razvoj, komunalne poslove i zaštitu okoline. Prisutni su bili i Suada Koljenović – šefica Odsjeka za privredu i Amila Koso, viša stručna saradnica u Kabinetu Općinske načelnice.

Gosti su pratili prezentaciju u kojoj je predstavljena općina Visoko, njena prostorno-planska dokumentacija, brzina izdavanja dozvola i sve ono što je bitno privrednicima i potencijalnim investitorima koji žele da ulažu u našu općinu.

Općina Visoko će pružiti punu podršku svim investitorima koji žele da ulažu u neko od njenih područja. Važno je napomenuti kako je prije ulaganja neophodno javljanje u neku od nadležnih službi kako bi se dobile potrebne informacije o mogućnosti gradnje, dozvola za pojedine vrste proizvodnje ili obrade, te adekvatna dokumentacija.

Domaćini su izrazili iznimno zadovoljstvo posjetom gostiju iz Republike Kine, a nakon obilaska slobodnih kapaciteta na području općine Visoko, uslijedit će odgovor o eventualnom pokretanju proizvodnje ovih investitora.

Inače, ova je firma i u martu bila u posjeti Općini Visoko.

 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti