Objavljen javni poziv: Vlada HNŽ pomaže privatna preduzeća i poduzetnike

Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Objavljen javni poziv: Vlada HNŽ pomaže privatna preduzeća i poduzetnike

Prikupljanje prijava za dodjelu bespovratnih sredstava vršit će se na osnovu Programa utroška sredstava Ministarstva.

24.08.2018. 09:26 Izvor: / Akta.ba

Ministarstvo gospodarstva HNŽ objavilo je Javni poziv za odabir korisnika sredstava Ministarstva gospodarstva  s pozicije ''Subvencije privatnim poduzećima i poduzetnicima (po odluci Vlade)'' utvrđene Proračunom Hercegovačko – neretvanske županije za 2018. godinu s kriterijima raspodjele.

Kako je navedeno pozivu, predmet poziva je prikupljanje prijava – projektnih prijedloga za dodjelu bespovratnih sredstava Ministarstva gospodarstva Hercegovačko-neretvanske županije, sa pozicije -„Subvencije privatnim poduzećima i poduzetnicima (po odluci Vlade)''.

Prikupljanje prijava za dodjelu bespovratnih sredstava vršit će se na osnovu Programa utroška sredstava Ministarstva, sa kriterijima raspodjele, kojeg je Vlada Hercegovačko-neretvanske županije usvojila, dana, 14.06.2018. godine, na 80. sjednici.

Novac se dijeli kroz četiri LOT-a. U okviru prvog LOT-a Razvoj poslovne infrastrukture biće dodijeljeno 20.000 KM. U okviru LOT-a 2 - Poticaj brzorastućim subjektima MSP biće dodijeljeno 250.000 KM, LOTA 3 koji se odnosi na Tehnološki razvoj na raspolaganju je 700.000 KM i u okviru LOT-a 4 -  Poticaj obrtima, starim i tradicionalnim djelatnostima 30.000 KM.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti