Prvi zajednički nastup bh. firmi na sajmu odjeće "Munich Apparel Source"

05.09.2018. 08:58 / Izvor: Akta.ba
Prvi zajednički nastup bh. firmi na sajmu odjeće 'Munich Apparel Source'

Glavi cilj učešća na sajmu jeste po prvi put organizovati promociju bosanskohercegovačkih kompanija iz oblasti tekstilne industrije – proizvodnja konfekcije.

U Minhenu je jučer otvoren sajam odjeće "MUNICH APPAREL SOURCE" i isti će trajati do 06. septembra 2018. godine. Munich Apparel Source je sajam odjeće koji povezuje najznačajnije evropske brendove i maloprodajne lance iz tekstilne industrije sa pouzdanim proizvođačima modne konfekcije. Na sajmu izlaže preko 200 međunarodnih izlagača.

U organizaciji Vanjskotrgovinske/Spoljnotrgovinske komore Bosne i Hercegovine, u saradnji sa Švajcarskim programom za promociju izvoza (SIPPO) i drugim partnerima, po prvi put zajednički nastupaju sljedeće bosanskohercegovačke kompanije: Alma ras (Olovo), Bontex (Maglaj), Exclusive Lingerie (Banja Luka), Kismet (Doboj jug- Mala Brijesnica), Prevent Travnik (Travnik), Sana Linea (Kostajnica) i Zenko (Zenica).

Glavi cilj učešća na sajmu jeste po prvi put organizovati promociju bosanskohercegovačkih kompanija iz oblasti tekstilne industrije – proizvodnja konfekcije, te dati priliku za uspostavljanje poslovnih odnosa sa internacionalnim partnerima, kao i povećati izvoz bh.proizvoda iz spomenutog sektora na međunarodno tržište.

Delegaciju privrednika na sajmu predvodi potpredsjednik Komore Vjekoslav Vuković. Otvaranju sajma prisustvovala je generalni konzul BiH u Minhenu Ruzmira Tihić Kadrić.

Prvog dana, u posebno odvojenim prostorijama, na Sajmu je održana prezentacija sektora tekstila u Bosni i Hercegovini. Naročito je stavljen naglasak na mogućnosti uspostavljanja bilateralne saradnje između bh kompanija i ino partnera prisutnih na sajmu. Prezentaciju su održali predstavnici Komore i kompanije Alma Ras.

Obzirom da je ovo prvi zajednički nastup bh. komapnija na navedenom sajmu, posebno raduje činjenica da je već prvog dana kako na sajmu tako i na prezentaciji, iskazan značajan interes ino partnera za saradnju sa bh. kompanijama.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti