VTK BiH sa bh. izlagačima na sajmu Worldfood u Istanbulu

05.09.2018. 12:44 / Izvor: Akta.ba
VTK BiH sa bh. izlagačima na sajmu Worldfood u Istanbulu

Cilj organizacije izlaganja na sajmu jeste promovisati bosanskohercegovačke kompanije iz oblasti poljoprivrede i prehrambene industrije.

Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine, uz podršku Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine i USAID/Sweden FARMA II Projekta, ove godine organizovala je izlaganje kompanija iz naše zemlje na sajmu „Worldfood Istanbul 2018“. Riječ je o najvećom sajmu trgovine hranom i pićem u Turskoj, koji će ove godine okupiti više od 400 domaćih i međunarodnih proizvođača i više od 15 000 posjetilaca.

Sajam se održava u TUYAP Fair and Congress Center u Istanbulu od 5. do 8. septembra, a kompanije iz BiH ćete moći vidjeti na štandu C530 u hali 3. Ove godine, pored VTK/STK BiH, na Sajmu izlažu bh. kompanije „Bosnaplod“ iz Brčkog, „Kupres Milch“ iz Kupresa, „Meggle“ iz Posušja, „Mladegs pak“ iz Prnjavora, „Mljekara Livno“ i „Vita-Life“ iz Visokog“.

Nastupom na ovom događaju izlagači imaju mogućnost predstaviti svoju ponudu potrošačima iz zemalja Europe, Srednjeg Istoka, Sjeverne Afrike i Turske.

Cilj organizacije izlaganja na sajmu jeste promovisati bosanskohercegovačke kompanije iz oblasti poljoprivrede i prehrambene industrije, omogućiti kompanijama uspostavljanje poslovnih odnosa sa turskim i međunarodnim partnerima, kao i povećati izvoz bh. proizvoda iz spomenutog sektora na međunarodno tržište“, zaključuju iz VTK BiH.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti