Televizija Sarajevo svečano obilježila "20 godina u ritmu grada"

06.09.2018. 07:40 / Izvor: Fena
Televizija Sarajevo svečano obilježila '20 godina u ritmu grada'

Povodom velikog jubileja sinoć je i sarajevska Vijećnica bila u bojama Televizije Sarajevo.

Kantonalna Televizija Sarajevo obilježila je sinoć  20. godišnjicu osnivanja i rada prigodnom svečanošću i akademijom u sarajevskoj Vijećnici pod nazivom "20 godina u ritmu grada".

Akademiji su prisustvovali predstavnici svih nivoa vlasti u BiH, među kojima i predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić, predstavnici Skupštine Kantona Sarajevo, Grada Sarajevo, načelnici općina, predstavnici vjerske i akademske zajednice u BiH, radio i tv kuća i agencija, printanih medija, direktori javnih preduzeća, poslovni partneri te gledaoci TVSA.

Uime uposlenika TVSA, goste akademije pozdravila je direktorica Edina Fazlagić, koja je ukazala na važnost te tv kuće, ali i na probleme koji su prisutni u njenom radu, naglasivši da u 21. godišnjicu dugogodišnji uposlenici TVSA ulaze zabrinuti zbog neriješenog statusa, ali i motivirani boljim sutra, te će i sutrašnju sjednicu Skupštine KS prenositi uživo.

"Proizvodnjom vlastitog programa - informativno-političkog, revijalnog, dokumentarnog, dječijeg, kontinuiranim praćenjem događaja koji su od značaja za bh. društvo općenito, nametnuli smo se kao jedna od najznačajnijih i najuticajnijih kuća u BiH", naglasila je ona.

Dodala je da su u misiji praćenja aktivnosti organa zakonodavnih i izvršnih vlasti te pružanja servisnih informacija građanima KS, postali konkurentni na medijskom i komercijalnom tržištu.

Uime svih uposlenika TVSA zahvalila je osnivaču Skupštini KS, predsjedavajućem Vijeća ministara BiH, a posebno tv-gledaocima koji su poklonili povjerenje toj kući.

Rukovodstvu, uposlenicima i novinarima uspješan rad i čestitke uputio je i predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić, koji je ukazao na važnost objektivnog i istinitog izvještavanja, te podsjetio da je imao priliku raditi s novinarima TVSA koji su pokazali korektnost, odgovornost i profesionalnost u radu.

"Zbog tog svog rada i truda, posebnim odnosom prema informaciji koja danas može biti i pozitivna i negativna, pokazali ste da vrlo odgovorno radite svoj posao i izgrađujete TVSA, a ona je postala ozbiljan i vrlo rado gledan medij", naglasio je Zvizdić.

Ono što je najvažnije, poručio je Zvizdić, "vi ste sakupljači, baštinici, rizničari kulturno-historijskog naslijeđa BiH, čuvari naše kulture i tradicije, bedem za one koji pokušavaju da naprave reviziju historijskih činjenica".

"Vi ste istinski promotori one BiH koja bi trebala da bude primjer za kompletan region i Evropu jer naše bogatstvo nas čini posebnim, unikatnim", naglasio je on.  

Osim što TVSA informiše o događajima u Sarajevu, Zvizdić je pohvalio TVSA i za izuzetno profesionalno i objektivno informisanje građana o svim aktivnostima na drugim nivoima vlasti, kao i Vijeća ministara BiH u procesu evropskih integracija u kojem BiH preuzima moderne evropske standarde, a autohtono bh. društvo obogaćuje evropskim vrijednostima.

Čestitao im je na činjenici da i pored puno problema nikada nisu odustali od profesionalnog, istinitog i objektivnog informisanja, te poželio da i dalje budu promotori istinskih vrijednosti, multikulturnog i multikonfesionalnog društva BiH.

Iskrene čestitke TVSA uputila je i predsjedavajuća Skupštine Kantona Sarajevo Ana Babić koja je podsjetila na stvaranje TVSA, da su uvijek bili sa građanima Sarajeva u ratu i u miru, u najtežim ali i najsretnijim trenucima, te da su izrasli u respektabilnu medijsku kuću koja svoju profesionalnu zadaću obavlja vodeći računa o građanima Kantona Sarajevo, ali i cijele BiH.

Izrazila je nadu da će TVSA biti pokretač i inicijator da himna BiH dobije i svoj tekst.

U "ritmu grada" TVSA je počela 29. juna 1998. godine i danas su, kako je istaknuto, radnici te kuće spremni odgovoriti svakom izazovu modernog TV novinarstva i ponuditi sadržaje koji informišu, educiraju, zabavljaju gledateljstvo, a evropski standardi su opredjeljenje te kuće.

Sinoć je i sarajevska Vijećnica bila u bojama Televizije Sarajevo.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti