Skuter na bh. tržište donio novu funkcionalnu Detox vodu bez šećera

06.09.2018. 12:24 / Izvor: Akta.ba
Skuter na bh. tržište donio novu funkcionalnu Detox vodu bez šećera

U raznovrsnoj ponudi Skutera nalazi se više od hiljadu artikala, većinom iz prehrambenog programa.

Kompanija Skuter d.o.o. Sarajevo, vodeća je firma na polju distribucije kanditorskog programa i programa napitaka, koja više od 20 godina snadbijeva bh. tržište kvalitetnim i popularnim "Slatkim programom”.

Nermin Iković, zamjenik direktora kompanije Skutera, kazao je za Akta.ba da se uvijek trude tržištu donijeti najnovije i kvalitetne proizvode koji su u svijetu prepoznati po kvalitetu i pristupačnim cijema, ovaj put domaćem tržištu predstavili su najnoviju zdravu funkcionalnu Detox vodu.

"Odnedavno smo glavni zastupnik novog Bibitinog brenda, a riječ je o novoj funkcionalnoj Detox vodi koja je obogaćena dodatnim količinama minerala i vitamina. Ova voda je namjenjena svima koji vode zdravi način života i žele da unose kvalitetne sastojke u svoj organizam. Voda je u potpunosti bez dodataka šećera i pogodna je i za dijabetičare. Posebno je dobra za sve one koji su aktivni u sportu jer kroz njih nadoknađuju potrošenu energiju, vitamine i minerale neophodne za pravilno funkcionisanje organizma", kaže Iković.

Voda dolazi u četiri različita ukusa i rađena je sa 100 posto prirodnim aromama  kao što je ruža, mango, limun i breskva sa dodacima biljnih sastojaka.

"Ova voda je jako pitka, za razliku od drugih tehničkih napitaka i voda koji su prisutne na tržištu. Ljudi koji žele učiniti više za svoje zdravlje sigurno će koristiti ovu vodu. Ona se trenutno može naći u većim fitness centrima, apotekama, dm trgovinama i u tržnim centrima kao što je Bingo i Konzum na njihovim odjelima zdrave prehrane, a sve po vrlo pristupačnim cijenama", govori Iković.

Iković kaže da je na prošlogodišnjem Gulfood sajmu u Dubaiju, koji je jedan od najvećih sajmova na svijetu i najznačajniji kada je prehrana u pitanju, u jako velikoj konkurenciji, Bibita sa svojim funkcionalnim vodama bila jedina kompanija i brend koja je osvojila dvije prve nagrade. Radi se o nagradi za inovaciju tj. najbolji dizajn a druga za kvalitet funkcionalne vode.

Podsjećamo, da je ovaj brend prošle godine na naše trižište donio već sad popularnu Dum-Dum fitness vodu prepoznatljivu po svom obliku fitness tega.

Nove funkcionalne vode, iako tek odnedavno prisutne na bh. tržištu, kako Iković kaže već osvajaju.

U raznovrsnoj ponudi Skutera nalazi se više od hiljadu artikala, većinom iz prehrambenog programa kao što su razne čokolade, rolati, kolači, čokoladni barovi, biskviti, lizala, žvakaće gume, bombone, energetski napici, funkcionalne zdrave vode i drugi.

I.M.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti