"Kreativna republika" ponudila kreativna rješenja za stvarne poslovne probleme

15.09.2018. 23:18 / Izvor: Akta.ba
'Kreativna republika' ponudila kreativna rješenja za stvarne poslovne probleme

U okviru Sajma Ekobis u Muzeju AVNOJ-a u Bihaću je održana Kreativna Republika, festival kreativnih komunikacija.

U okviru Sajma Ekobis u Muzeju AVNOJ-a u Bihaću je održana Kreativna Republika, festival kreativnih komunikacija koji je kroz panele i predavanja, ponudio nova kreativna rješenja za stvarne poslovne probleme, razmjenu poslovnih iskustava i primjere dobre prakse sa novim trendovima iz svijeta oglašavanja i marketinga.

Kreativnu republiku je otvorila Sanda Mešinović, žena koja je u dvije godine potpuno promijenila karijeru, te se iz marketinga u kojem je radila 14 godina bukvalno sve, otisnula prema kako ona kaže, ličnoj misiji. Takođe, sa preko 15 godina iskustva u fitnessu, nutricionizmu i radu posvećenom ženama, danas se bavili kundalini yogom i tehnikama koje donose ličnu i duhovnu transformaciju pojedinca i vode ga ka lakšem i srećnijem životu, te korištenju njegovih unutrašnjih kapaciteta.

U posljednje dvije godine održala je brojne radionice buđenja svijesti, ličnih potencijala, oslobađanja emotivnih i kreativnih blokada u Srbiji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Austriji, Slovačkoj i Kataru, kao i mnogobrojne kulturne događaje kao što su izložbe, koncerti...

Ova mlada i ambiciozna žena govorila je na temu: "Gdje se sakrila kreativnost".

U razgovoru za poslovni portal Akta.ba kazala je kako se svakom čovjeku desi da njegova kreativnost zapne, nestane inspiracije, međutim tada je važno ponovo pronaći.

"Svaki čovjek je kreativan i ne treba da se boji, samo treba da se pusti i tada kreacija izlazi slobodno iz njega. Kreativna republika je dokaz takve jedne slobode, organizatora koji se pustio i dozvolio sebi da njegova kreativnost nadmaši i dovede sve kreativne ljude, predavače i publiku i ponudi jedan događaj koji nije svakdašnji za Bihać pa i cijeli region", pojasnila je Mešinović, napominjući kao je Kreativna republika i ove, kao i proteklih godina donijela dosta kreativnosti i sjajnih inspirarativnih i emotivnih priča.

Osim nje, Kreativna republika je okupila i druge predavače, i to: Damira Ciglara, Imeldu Ramović, Ivanku Mabić Gagić, Roberta Pešića, Maju Culig i mnoge druge kreativne ljude.

Ovaj jednstveni događaj u regionu se već petu godinu održava u Bihaću, gdje pored zvučnih imena kreativne industrije regiona privlači i goste različitih profila.

Kreativna Republika se rodila kao odgovor na potrebu da se komunikacijska industrija približi lokalnoj zajednici i privredi, a izrasla je u projekat mapiranja Bihaća kao centra kreativne industrije u Bosni i Hercegovini. Pored iznimno prijateljske i tople atmosfere malog prostora Muzeja AVNOJ-a koji olakšava uzajamnu komunikaciju publike i predavača, te podstiče razvoj novih poznanstava i prijateljstava, Kreativnu Republiku karakterišu i iskuljičivo regionalni predavači, koji na svakom zasjedanju potvrđuju da naše govorno područje ima vrhunske stručnjake i na ovom polju.

Organizator konferencije je Centar za razvoj ideja "Poligon" nevladina organizacija iz Bihać.

Banka partner ovog događaja je bila Addiko Banka.

E. Ko.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti